Drónok gyártását kezdik egy Eperjes melletti gyárban, közel 200 munkást alkalmaznak

A szlovákiai Tropozond a Skyeton Group csoportosulás ukrajnai gyárának testvérvállalataként működik
Eperjesenyicke (Haniska) |

A Skyeton Group holdinghoz tartozó Tropozond bővíti gyártását, az Eperjes melletti Eperjesenyickén létrehozott új üzemében elsőként kezdenek pilóta nélküli légi járművek (drónokat) gyártásába. A vállalat már a termelés beindítása előtt közel hárommillió eurót fektetett be és több mint 2 tucatnyi munkahelyet teremtett. A beruházás következő szakaszaiban a vállalat azt tervezi, hogy a jövő év végére összesen több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat majd. A Skyeton Group egyik legismertebb terméke a Raybird-3 típusú drón, melyet a vállalat tájékoztatása szerint akár a modern kori harcmezőkön is alkalmazhatnak. 

„Nagy öröm számunkra, hogy megnyithatjuk első üzemünket Szlovákiában, ahol ideális feltételeket biztosítanak számunkra a csúcstechnológiás gépgyártás fejlesztéséhez. Meggyőződésem, hogy az új gyártóüzem fontos szerepet fog játszani a globális stratégiánkban, és minőségi feltételeket teremt ahhoz, hogy tovább növekedhessünk az egyébként is dinamikusan fejlődő globális piacon. Termékeinkre több kontinensen is vannak vevőink. Az első drónok Eperjesről az Egyesült Arab Emírségekbe irányulnak, ahol a berendezéseket olajvezetékek megfigyelésére fogják használni” – közölte lapunkkal Dominik Varga, a vállalat ügyvezető igazgatója.  

drongyar

Jobb fizetéseket ígérnek

Ahogy azt a vállalat nyitó ünnepségén megtudtuk, az új Eperjes melletti üzemben néhány hónappal ezelőtt kezdték meg az alkalmazottak toborzását. Jelenleg tervezőket és rajzolókat, programozókat és CNC-gépkezelőket (marókat és esztergályosokat) keresnek, de olyan embereket is tudnak majd alkalmazni, akik az összes rendszerelem komplex összeszerelését, a motorok és a már legyártott drónok tesztelését fogják végrehajtani. Vonzó kezdő fizetéseket kínálnak, amelyek a vállalat állítása szerint minden egyes munkakör esetében legalább egyharmaddal magasabbak a regionális átlagnál. A Tropozond a Szlovák Köztársaság Repülőgépipari Szövetségének tagja, a Skyeton márkanév alatt pedig pilóta nélküli légi rendszerek és azok alkatrészeinek gyártására szakosodott. A vállalat az észtországi székhelyű, azonos nevű holdinghoz tartozik, amely közel húsz éve fejleszt, gyárt és értékesít pilóta nélküli rendszereket, amelyek közül a legismertebb a Raybird-3 UAV. Ez egy hosszabb küldetésekre tervezett merevszárnyú pilóta nélküli repülőgép, amely páratlan, több mint 28 órás folyamatos repülési képességgel, több mint 2500 km-es hatótávolsággal és akár 5500 méteres maximális repülési magassággal rendelkezik. A vállalat által készített drónok saját navigációs, észlelő és vezérlőrendszerrel rendelkeznek, és széleskörűen alkalmazhatóak, többek között határellenőrzésre, térképezésre, csővezetékek megfigyelésére vagy épp tűzfigyelésre. 

A hírt a nap folyamán frissítjük.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?