Régió

Tanszereket gyűjtenek Komáromban

Komárom | A szociálisan hátrányos helyzetű családban nevelkedő gyerekek iskolakezdését szeretné megkönnyíteni a városi hivatal szociális osztálya.
V. Krasznica Melitta

2018. augusztus 20. 09:04

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

Tóth Bernadett szociális terepmunkás tájékoztatása szerint az adományokat szerdánként 10 és 16, szombatonként 8 és 12 óra között gyűjtik a Panoráma Szálló melletti fabarakkban. „Elsősorban tanszereket, iskolatáskákat várunk, de ruhákat, főleg gyerekruházatot, tornaruhákat, cipőket is szívesen fogadunk, tehát mindent, amire szükség van a szeptemberi iskolakezdésnél – mondta. – Vannak jólelkű adományozók, a napokban egy vállalkozó 10 új iskolatáskát ajánlott fel, ötöt-ötöt lányoknak és fiúknak. Használt, de jó állapotban lévő táskákat, tolltartókat is szívesen fogadunk, ám arra kérünk mindenkit, hogy a tárgyak tiszták, használhatók legyenek, senki méltóságát ne sértsük azzal, hogy szemétbe való dolgot sózunk rá.” Egy héttel az iskolakezdés előtt kezdik meg az adományok kiosztását, rászorultsági alapon. „Évek óta a terepen dolgozom, így megfelelő áttekintésem van arról, hol kell a legjobban a segítség” – tette hozzá.

 

2018. július 25. 08:07

Országos jótékonysági futás állomása lesz Esztergom és Komárom

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja ezekben a hetekben szintén gyűjt tanszereket, iskolatáskákat, országszerte három helyen, Komáromban a Diakóniai Központban (Jókai utca 34.), Rimaszombatban a zsinati irodában (Fő tér 23.), Királyhelmecen a diakóniai irodában (Fő utca 47.) várják az adományokat. A szabadságok miatt jó, ha az adományozók előre érdeklődnek a nyitvatartásról, Komáromban Haris Szilárdnál (0908/549 726), Királyhelmecen Lőrinc Ildikónál (0905/825 710). A rimaszombati zsinati irodában munkanapokon mindig van ügyfélfogadás. Ibos Henriettától, a központ igazgatójától megtudtuk, tavaly két kelet-szlovákiai iskolába, a bacskai magyar alapiskolába és a királyhelmeci speciális alapiskolába kerültek az adományok. Idén még folyik a kedvezményezett intézmény kiválasztása.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Sergio Ramos és a Real Madrid is a legrosszabb arcát mutatja

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?