Szolgáltatásokkal teli központ is épül a Kassához közeli Volvo gyára miatt

ipari park
Kassamindszent (Valaliky) |

A Valaliky Ipari Park kétfordulós építészeti pályázatot hirdetett a regionális központ tervezésére. A központ célja a Volvo közeljövőben beinduló autóipari gyárának és alvállalkozói hálózatának otthont adó stratégiai park körüli régió munkavállalói és lakói számára nyújtott szolgáltatások minőségének javítása. A pályázat első fordulója, amely elsősorban az érintett terület városépítészeti kialakítására összpontosít, február 16-án lezárul. A központ megépítésére 40 millió eurót különítettek el a Valaliky Ipari Park állami tulajdonú vállalat költségvetésében.

A vállalat kétfordulós építészeti pályázatot hirdetett meg annak a központnak a tervezésére, amely az oktatás, a kultúra, a sport és a szolgáltatások funkcióit fogja integrálni. A bemutatott tervek szerint a központ az ipari park délnyugati részén fog elhelyezkedni, és nyugatról Enyicke (Haniska) falu szomszédságában lesz. A tervezett beruházás részeként összesen 40 000 m2 területet parkosítanak és urbanizálnak. Ebből 10 000 m2 lesz beépítve. A fennmaradó 30 000 négyzetméternyi területen burkolt területen parkokat és szabadtéri sportpályákat alakítanak ki. „

Az építészeti pályázat az első lépés annak a tervnek, amely a kassai régió lakosainak, valamint az ipari park alkalmazottainak nyújtott szolgáltatások minőségének javítására irányul, ahol a Volvonak lesz a gyártóüzeme, illetve ahol az alvállalkozói hálózat is helyet kap”

– olvashatók Miloslav Durec, az ipari park ügyvezető igazgatójának szavai a vállalat e hét elején közzétett tájékoztatásában. Mint kiderült, a központban lesz egy, az autógyár igényeit kielégítő képzési létesítmény, egy sport- és rekreációs létesítmény egy fitneszközponttal, egy kisebb úszómedencével és egy wellness-részleggel, valamint egy gasztro-zónával. A központhoz tartozik majd egy tűzoltó- és rendőrőrs is. Egy ügyfélközpont és egy egészségügyi létesítmény, előre kiválasztott járóbeteg-rendelőkkel és mentőszolgálattal is helyet kap.

„Magát a központot akadálymentesen kell kialakítani, hangsúlyt fektetve az energetikai fenntarthatóságra és hatékonyságra, hogy az egész létesítmény harmonikusan illeszkedjen a környező tájba. A fent említett funkcionalitások egy része mellett az esztétikai minőségnek is meg kell felelnie, és kellemes környezetet kell biztosítania a központ látogatói és használói számára”

– tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az ipari park a szükséges földterület megvásárlásán kívül összesen 40 millió eurót tervez befektetni a költségvetéséből az építésébe. A szóban forgó projekt építészeti tervezésére kiírt tervpályázat díjaira 166 ezer eurót különítettek el. A pályázat első fordulójára, amely elsősorban a teljes terület városépítészeti tervezésére összpontosít, a pályázatok benyújtásának a határideje 2024. február 16. A pályázat második fordulóját követő, az építészeti tervezés és a tájtervezés finomítására összpontosító általános értékelés várható határideje, amelyre az első forduló 3 legértékesebb pályázata jut tovább, 2024. május 10.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?