Régió

Sorozatosan késnek a sárga vonatok

Pozsony/Dunaszerdahely | Az utóbbi napokban újabb fennakadások nehezítették azok életét, akik vonattal próbáltak eljutni a fővárosból Dunaszerdahelyre, vagy Komáromba. Jövő héten további késésekre lehet számítani, most a felújítások miatt.
Bartalos Éva

2018. október 19. 16:01

Veszteglő vonat, várakozó utasok – a Poszony–Komárom szakaszon nem ritka látvány - A szerző felvétele

Múlt pénteken este több járat is késett. Martin Žarnovický, a magán vasúttársaság szóvivője lapunknak elmondta, hogy Komáromban egy férfi a vonat elé lépett, ezért késtek a szerelvények. „Mivel egyvágányos szakaszról van szó, a néhány perces késés is fennakadást tud okozni” – magyarázta a szóvivő, rámutatva arra, hogy a késve induló járat a többi szerelvény menetidejét is befolyásolta. Kedden délután kivételesen Misérden (Nové Košariská) és Úszoron is megállt a regionális expressz, amelyről a menetrend szerint Pozsonypüspökit elhagyva már csak Dunaszerdahelyen lehetne leszállni. „Van egy kis, illetve egy nagy gond” – tájékoztatta az utasokat a mozdonyvezető körülbelül negyedórás veszteglés után, majd azt tanácsolta, hogy a Dunaszerdahelyre tartók szálljanak át a másik vonatra, amely késve érkezett az úszori állomásra.

2018. augusztus 23. 08:23

RegioJet: Az év első felében 1,7 millióan utaztak Pozsony és Komárom között

„A szerelvényen meghibásodott a kompresszor. Ha az alkatrész meghibásodik, nem tud biztonságosan lefékezni a vonat. Kénytelenek voltunk egy másik szerelvényhez csatolni a vagont és így folytatni az utat. Már megrendeltük a pótlakatrészt és a hét végéig kicseréljük” – indokolta a késést a szóvivő. Tegnap újabb meghibásodás miatt késett az egyik délelőtti, Pozsonyba tartó járat, értesüléseink szerint, hogy most a váltó romlott el. Martin Žarnovický szerint egyszeri esetekről van szó és ilyen meghibásodás bármikor előfordulhat. A felújításra szoruló sínek nagyobb fejfását okoznak a vállaltnak. Sok utas panaszkodik a gyakori vágányzár miatt, ami néha szinte ellehetetleníti a közlekedést a szakaszon. Hétfőtől az úszori állomáson látnak munkához, ezért a jövő héten ritkábban fognak járni a vonatok, indulás előtt érdemes ellenőrizni a menetrendet.

Kedden volt olyan utas, aki hiába indult el Komáromba, a fennakadás miatt ugyanis már nem volt érdemes folytatni az útját. Martin Žarnovický közölte, az utasok a pozsonyi főállomáson visszakérhetik a jegy árát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?