Sokan választották a hétvégi szűrővizsgálatot

Érsekújvár
Érsekújvár/Léva |

Léván és Érsekújvárban is öt állandó tesztelőpont működik, ezekből négy előzetes regisztrációhoz kötött, így lényegesen csökken a várakozási idő. Ennek ellenére sokan inkább a hétvégére hagyják a szűrővizsgálatot.

Az átfogó tesztelés hatodik fordulóján Léván jóval több lakos vett részt, mint ahányan előző héten döntöttek az antigén-tesztelés mellett. A tesztelésre érkező 5 309 lakosból 18 személynek lett pozitív eredménye, ami 0,34 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. A térségben általánosan is csökken a fertőzöttség, tizenhárom olyan községet tartanak számon, ahol egyetlen fertőzött lakos sincs. Az előző heti szűrővizsgálaton 2 900 lévai lakos vett részt, és 9-nek lett pozitív eredménye, ami 0,31 százalékos fertőzöttséget jelentett. A szűrővizsgálat első fordulójában 1,47, a másodikon 1,34 százalékos volt a pozitivitás mértéke a járási székhelyen. Érsekújvárban szombaton négy önkormányzat által megnyitott tesztelőpont működött az alapiskolákban, ahol összesen 3 015 személyt teszteltek le, ebből 14 lakosnak lett pozitív eredménye, ami 0,46 százalékos fertőzöttséget jelent. A tesztelés első fordulójában még 1,49 százalékos volt a fertőzöttségi arány Érsekújvárban, a rákövetkező héten már csak 0,84 százalékos, és a harmadik fordulóban 0,66.

Az érsekújvári járásbeli Tardoskedden szombaton 1 237, vasárnap 1 156 lakos vett részt a tesztelésen és összesen 13 esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,54 százalékos fertőzöttségi arányt jelent, múlt héten 0,59 százalékos volt a fertőzöttség a térség egyik legnagyobb községében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?