Sok független a zselízi és az ipolysági testületben

Zselíz/Ipolyság |

<p>Juhász András váltja Bakonyi Pált a polgármesteri székben Zselízen, ahol a részvételi arány az önkormányzati választásokon 44,5 százalék volt.&nbsp;</p>

A polgármesteri posztért heten szálltak ringbe. A polgármesterjelöltek között volt Bakonyi Pál is, akinek nem sikerült megtartania pozícióját. A jelöltek zöme függetlenként indult. Négy éve tizenketten pályázták meg a polgármesteri posztot, és ezt megelőzően is nagy volt az érdeklődés – tíz polgármesterjelölt indult a választásokon. Juhász András fölényes győzelmet aratott - 1226 szavazatot kapott. Gulyás Róbertre 438-an voksoltak, Ervin Janšík 334 szavazatot, Bakonyi Pál 262 szavazatot, Alexander Tóth 181 szavazatot, Miroslav Hasznos 159 szavazatot, Zdenek Dekický 51 szavazatot kapott.  A tizenkét fős képviselőtestületben az MKP öt, a Híd és a Smer egy-egy mandátumot szerzett, a többi jelölt függetlenként jutott be.  Ipolyság új polgármestere Štefan Gregor független jelölt lett. A városban és a hozzá tartozó városrészekben a szavazók 47 százaléka járult az urnákhoz.  Ipolyságon kilenc polgármesterjelöltre voksolhattak a választók. Lőwy János az idei választásokon már nem indult. Baráti Tamás alpolgármester a Híd jelöltjeként a harmadik lett. Ipolyságon az MKP Oros Zoltánt indította a választásokon, aki az összesített listán negyedik lett. A többi polgármesterjelölt függetlenként indult. Štefan Gregor 713 szavazatot kapott. A második a város egykori polgármestere Pásztor Lajos lett 673 szavazattal. Baráti Tamás 477, Oros Zoltán 466 szavazatot kapott. Pavel Hudecre 257-en voksoltak, Peter Šóderre 248-an, Štefan Bugyira 119-en, Hedviga Makovínyiovára 81-en, Gejza Gubišra 24-en szavaztak.  A tizenkét fős képviselőtestületnek négy MKP-s és két hidas tagja lesz, a jelöltek zöme független.   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?