Régió

Rasszista falfirkák a vasút mellett

Pozsonypüspöki/ Úszor | Négy napig rasszista felirat csúfította a pozsonypüspöki vasútállomás és az úszori vasúti megálló falát.
Bartalos Éva

2019. július 16. 19:00

- A szerző felvételei

Pénteken festették fel a rasszista feliratot a pozsonypüspöki állomás falára, a kijárat mellett. A vonatból is jól látható a romák ellen uszító szlovák falfirka. Az úszori megállóhelyen horogkeresztet és 88-as szimbólummal csúfították el a falat.

„A pozsonypüspöki vasútállomáson várakozók részére kialakított fedél alatt, a belső falon, valamint az úszori megálló falára felfestett tiszteletlen falfirkát káresetként jegyezzük. A feliratokról és a kárról tájékoztattuk a rendőrséget” – közölte Michal Lukáč a Szlovák Államvasutak (ŽSR) szóvivője.

püspöki

Hozzátette, hogy az állomásokon nincsenek kamerák. Emiatt nehéz megállapítani, hogy ki írta a rasszista szövegeket. A szóvivőtől megtudtuk, hogy a ŽSR nyilvántartásba veszi a keletkezett kárt, amelyet a minőségétől függően biztosítási eseményként a biztosító társasággal, vagy a tettessel térítenek meg. Peter Varsányi Úszor alpolgármestere közölte, hogy a faluban nem láttak hasonló falfirkákat.

Michal Lukáč elmondta, hogy lefestik a rasszista feliratot és a szélsőséges szimbólumokat. Pozsonypüspökin ma reggel hozzáláttak a graffiti eltávolításához, délutánra barna festékkel takarták el a firkát. „Az úszori megállóhelyen található fedett megálló a község tulajdona, de a falu vezetésével való egyeztetés alapján a ŽSR alkalmazottai a karbantartási munkák keretében átfestették a falakat“ – tájékoztatott a szóvivő.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?