Petíciót indítottak a biztonságosabb közlekedésért Érsekújvárban

Érsekújvár
Érsekújvár |

A közlekedési szabályok gyakori megsértése, kerékpárosok és gyalogosok veszélyeztetése aggasztja az érsekújvári lakosokat. Peter Danczi képviselő és felesége Dominika ezért elektronikus petíciót indított a napokban, amelyben kitérnek továbbá arra, hogy a városban a sűrű forgalom miatt túl nagy a zaj és a kipufogógázok okozta légszennyezettség. 

A közlekedésben résztvevők, így a gyalogosok számára kijelölt átkelőhelyeken haladók is veszélyeztetve érzik magukat, több baleset is történt. A reggeli csúcsforgalom idején a városban található oktatásügyi létesítmények környékén gyermekeket és a felnőtteket veszélyeztetnek a gépkocsivezetők. A szülők és más gyermekekért felelős személyek félnek felügyelet nélkül, egyedül elengedni az iskolásokat. Mindez csökkenti a városban élők biztonságérzetét” – áll a petícióban. A tiltakozás megfogalmazói az érsekújvári lakosok nevében felszólítják az állami rendőrség dolgozóit, hogy lehetőleg végezzenek rendszeres és gyakoribb sebességméréseket, különösen, de nem kizárólagosan a központi városi övezet utcáin. Külön említik a Cseresznye-, az S. H. Vajanského, a Nyitra-folyóparti utca, a Váralja-, továbbá a T. G. Masaryka-, a Bethlen Gábor-, a Gogol- és a Janka Krála utca területét, ahol egyre elviselhetetlenebb a forgalom. Ezekben az úgynevezett veszélyeztetett utcákban, és reggeli csúcsforgalom idején az iskolák közelében szigorúbban kellene ellenőrizni a közlekedési szabályok betartását. A petíciót már az első napon több mint hatvan lakos írta alá, a megjegyzéseik között elsősorban a város központjához közeli utcákban lévő helyzetre panaszkodnak. Leírásuk szerint nem minden sofőr tartja be az előírt sebességet, felelőtlenül száguldoznak. A petíció aláírói szeretnék, ha az említett utcákban is lehetőségük lenne biztonságosabban, erre a célra kijelölt szakaszon kerékpározniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?