Petícióban követelik az orvosi ügyelet visszaállítását Léván

Léva
Léva |

Eddig több százan írták alá azt a petíciót, amelyben a lévai és régióbeli lakosok tiltakoznak a sürgősségi betegellátás megszüntetése ellen.

 

A sürgős orvosi ellátásra szorulók közül sokan Aranyosmarótra, Nyitrára vagy Érsekújvárba voltak kénytelenek utazni az ünnepek alatt. Szerezzük vissza a lévai sürgősségi betegellátást a felnőttek számára, olvasható a petícióban, amelyben kérik a panaszosos, hogy a lévai és a környékbeli orvosok vállaljanak ügyeletet. Követelik továbbá, hogy nyissák meg ismét az éjszakai orvosi ügyeletet, és hogy a lévai kórház vezetésének legyen beleszólása a sürgősségi betegellátás működtetésébe. A tiltakozók kérik, hogy Nyitra megye önkormányzata a lévai képviselőkkel, valamint a környező községek önkormányzatával közösen találjon hatékony megoldást a problémára. A lévai alakuló ülésen a testület foglalkozott a lakosokat aggasztó problémával. Szó volt arról, hogy 2017-től már nem kötelezhetők az orvosok az éjszakai ügyeletre, önként vállalt plusz feladatról van szó. Sokan a korukra vagy az egészségi állapotukra hivatkozva nem vállalnak ügyeletet. Azok a képviselők, akik az elmúlt választási időszakban is tagjai voltak a testületnek, elmondták, egy évvel ezelőtt részt vett az egyik önkormányzati ülésen a kórházat üzemeltető Agel társaság képviselője. Akkor szó volt arról, hogy minden évben legalább egy alkalommal továbbra is jelen lesz valaki a társaságtól a testületi üléseken, hogy tárgyaljanak a problémákról. Ján Krtík, Léva polgármestere elmondta, a városnak nincs lehetősége a kialakult helyzet orvoslására, mégis kötelességének érzi védeni a lakosok érdekeit, ezért tárgyalnak a megyével.

A járási székhely vezetését decemberben tájékoztatták a megye egészségügyi kérdésekkel foglalkozó szakemberei arról, hogy még hátravan a fenntartó által meghirdetett versenypályázat harmadik fordulója. Ezt követően a megye a versenypályázatra jelentkezők közül választja ki azt a társaságot, amely vállalja a sürgősségi betegellátás üzemeltetését Léván.  

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?