Régió

Pellegrini: nem költözik el Kassáról az U. S. Steel

„A keleti régió legnagyobb munkáltatója, a kassai U.S. Steel nem zárja be kapuit és továbbra is Kassán marad” – jelentette ki Peter Pellegrini (Smer) kormányfő csütörtöki látogatása során.
Németi Róbert

2018. május 3. 13:47

Frissítve
- Németi Róbert felvétele

„Bízom benne, hogy a vasgyár még hosszú éveken át a keleti régió és az egész ország legnagyobb munkáltatója lesz” – mondta az újságíróknak Pellegrini. Mivel a kassai vasgyár eladásáról már többször is szó volt, és a kohó iránt érdeklődők között a kínai He Steel Group neve is felbukkant, a kormányfő biztos benne, hogy a U.S. Steel vezetősége egyelőre nem tervezi a kassai vasgyár áruba bocsátását. „Ennek ellenére tiszteletben kell tartani azt a tényt, hogy a piacon mindig minden eladó, de a vállalat elnöke szerint jelenleg egyetlen jövőbeli tulajdonossal sem folytatnak tárgyalásokat” – mondta a találkozó után Peter Pellegrini.

p

Ahogy az a tárgyalás utáni rövid sajtótájékoztatón elhangzott, a kormányfő többek között azért talákozott Scott Buckisoval, a kassai acélmű elnökével, hogy kiértékeljék az acélmű Kelet-Szlovákiában való megmaradását leszögező egyezményt. A szlovák kormány és a U.S. Steel közti, 2013-ban megkötött egyezmény öt évre szólt, egy hónappal ezelőtt járt le. „A memorandum aláírása nagyon jó döntés volt. Bátran kijelenthetem, hogy a kassai acélmű ismét jó formában van. Az elmúlt évet is nagyon jó eredményekkel zárták, sőt új munkásokat vettek fel. Jelenleg közel 12 ezer embert foglalkoztatnak” – mondta Pellegrini, aki szerint az ilyesfajta találkozókra ezentúl is rendszeresen sort kerítenek.

p
p

Hozzátette, a vállalat az utóbbi három évben több mint 250 millió eurót invesztált a berendezések fejlesztésébe. „Úgy gondolom, hogy a memorandumra csak akkor lesz újra szükség, ha ismét rosszabbra fordul a helyzet. A kormány és az acélmű közti kapcsolat jó, ezért a memorandum meghosszabbításában jelenleg nem látunk fantáziát” – zárta Pellegrini.

 

p
Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?