Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Komárom |

Az „Innováció és digitalizáció a 21. században” vezértéma köré épül a február 18-án, hétfőn 14 órakor kezdődő, és egy héten át zajló 24. Komáromi Pedagógiai Napok rendezvénysorozat. A közel negyedszázados múltra visszatekintő esemény, amelynek fő szervezője az SZMPSZ Komáromi Területi Választmánya, a régió legrangosabb szakmai találkozója, amelyre évente több száz pedagógus érkezik a szűkebb és tágabb régióból.

 

Az ünnepi megnyitó helyszíne már hagyományosan a Duna Mente Múzeum. Prievara Tibor, a digitális oktatás nagykövete, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumának tanára nyitóelőadásában a digitális pedagógiában rejlő kihívásokról és lehetőségekről beszél, majd a búcsi Katona Mihály Alapiskola diákjai Henzel György pedagógus vezetésével Makerek a Digitális FaBrikáló műhelyben címmel tartanak bemutatót.

A szakmai előadások, tréningek, mintaórák, mesterkurzus mellett a szervezők több olyan programot is beiktattak, amelyek hasznosak, érdekesek lehetnek a gyakorló szülők és a széles nyilvánosság számára is. Ilyen például a sajátos nevelési igényű gyerekek helyzetéről és a számukra igényelhető segítségről kedden 16 órakor kezdődő előadás, amelyen Melecski Júlia gyógypedagógussal és Barthalos Réka konduktorral, pszichológussal találkozhatnak az érdeklődők; helyszín a Felvidéki Pedagógusok Háza. Ugyancsak itt tartják pénteken Stirber Lajos nyugalmazott pedagógus, karnagy Minden, ami nevelés 2. című könyvének bemutatóját, a szerzővel Vörös Mária beszélget. Csütörtökön 14 órától a Jókai Mór Alapiskolában Varga Tamás, Četneky Tamás és Kürti Zsolt tart élménybeszámolót Japánról, 18 órától pedig a Duna Menti Múzeumban Bartók emlékestre várják a közönséget. A 24. Komáromi Pedagógiai Napok szombaton, a budapesti Pedagógus Expóra szervezett egész napos szakmai tanulmányúttal zárul. A részletes program a www.szmpsz.sk holnapon olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?