Régió

Parkoló épül a Lég-Kolónia állomásnál

Lég-Kolónia | Száz férőhelyes parkoló épül Légen. Szinte már tarthatatlan volt a helyzet a légi vasútállomás melletti parkolóban, amely tulajdonképpen csak egy, az állomás épületéhez vezető szűk utca.
Somogyi Katalin

2018. október 16. 11:06

A 80-100 férőhelyes parkoló közvetlenül a peron mellett épül a Lég-Kolónia vasútállomáson. (A szerző felvétele)  

A naponta Pozsonyba ingázók autói, más lehetőség híján, gyakran az utcában álló házak kapuját elállva parkoltak reggeltől estig, elég sok bosszúságot okozva az ott lakóknak. „Gyakoriak voltak a konfliktusok, volt olyan is, hogy az egyik lakos egész nap nem tudott kijönni az udvarból, mert a kapuját eltorlaszolták az ott parkoló autók. Nemcsak légiekről van szó, hiszen ezt a vasútállomást használják a Sárrétről, Sárosfáról, Macházáról valamint Tárnokról Pozsonyba ingázók is.” – nyilatkozta lapunknak Szitási Ferenc polgármester. Télen a hóeltakarítás is gondot okozott, mert a hóeke nem fért el a két oldalon parkoló autók közt. A parkoló alatti 22 áras telek a vasút tulajdonában van, a község jutányos áron bérleti szerződést kötött a vállalattal, a legalacsonyabb bérleti díjat fizetik, amit a törvény engedélyez, évente 300 eurót. „Reményeink szerint a következendő 4–5 évben elég lesz a most élülő közel száz parkolóhely. A környező községekkel összefogva, több helyi vállalkozó és szponzorok segítségével hamarosan el is készül” – zárta a polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?