Pályázni lehet a füleki gyártócsarnok bérlésére

3
Fülek |

Fülek városa és Besztercebánya megye (BBSK) kereskedelmi pályázatot hirdetett az újonnan épült gyártóipari csarnok bérbeadására az egykori Kovosmalt területén. A leendő befektetők kiválasztásánál a dolgozók fizetésének összegét is figyelembe kívánják venni.

A bérleti szerződés tárgya egy új, könnyűipar számára tervezett gyártócsarnok, amelyet a város az elmúlt években épített az egykori Kovosmalt helyén. Az adminisztratív épület, a csarnok, a burkolt területek és az egyéb infrastruktúra minimális havi bérleti díját 7658,81 euróban határozták meg, s az érdeklődők május 9-ig nyújthatják be ajánlataikat.

A kereskedelmi pályázatot a város és a BBSK képviselőiből álló bizottság fogja elbírálni. „A megfelelő minimális bérleti díj meghatározásakor az árkritériumnak nagyobb súlya van, de a pályázati ajánlatok átfogó értékelésénél az épület tulajdonosai olyan bérlőt keresnek, aki hosszú távú, stabil munkahelyeket kínál a város és a régió lakosainak” – közölték a pályázat kiírói. A bérleti cél minőségi szempontjai, amelyek a leendő alkalmazottak bérét is magukban foglalják, 40 százalékos súlyozást jelentenek majd a pályázatok elbírálásánál.

Tavaly februárban kezdték el építeni az új könnyűipari gyártócsarnokot az egykori Kovosmalt helyén Füleken, a munkálatok ősszel fejeződtek be. A város az Interreg-programból és az állami költségvetésből kapott támogatást a projekt megvalósítására több mint négymillió euró értékben, valamint a BBSK is társberuházóként 400 ezer euróval szállt be a projektbe. Az önkormányzat becslései szerint az új csarnok mintegy 30 munkahelyet teremthet. 

(TASR, tv)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?