Régió

Öt különböző helyen fog működni a gútai egyházi iskola

Gúta | Megoldódott a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont osztályainak elhelyezése a következő tanévre. Az intézménynek azért kell ideiglenesen más helyre költöznie, mert várhatóan ősszel megkezdődik jelenlegi épületének bővítése, az átépítésre a magyar államtól kaptak 570 millió forintot (közel 1,9 millió euró).
V. Krasznica Melitta

2017. július 14. 19:24

Az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésükön hagyták jóvá azokat a szerződéseket, amelyek alapján az egyházi iskola 2017. szeptember 1-jétől 2018. június 30-ig bérbe vesz városi ingatlanrészeket, illetve tantermeket. Ezek szerint a következő tanévben öt különböző helyen zajlik az oktatás-nevelés: a Corvin Mátyás Alapiskolában két osztálytermet bérelnek, a II. Rákóczi Ferenc Alapiskolában egyet, továbbá az Erdő utca 8. szám alatti volt éttermet és a Templom téri adminisztratív épület egy részét. Az egyházi óvoda csoportjai az Erdő utca 8. szám alatti óvodaépület emeleti részére költöznek, ezek a termek jelenleg üresen állnak. Horváth Árpád polgármester lapunknak elmondta, az irodaházban és az egykori étteremben minimális átalakításokat kell végezni, hogy megfeleljenek az oktatás céljainak.
 
A testületi ülésén ismét téma volt a Lidl tervezett letelepedése a városban. Az áruházlánc már tavaly év elején benyújtotta kérvényét a Templom téri irodaház megvásárlására, de a város túl magas árat, 1,35 millió eurót kért érte, ami elfogadhatatlan volt a vevő számára, ezért elakadtak a tárgyalások. Most egy közvetítő cég, a Sedus Group venné meg az épületet, a képviselők ezúttal az eladási szándékot hagyták jóvá. A legújabb értékbecslés szerint az épület a hozzá tartozó telkekkel együtt 433 ezer eurót ért, és az önkormányzat 501 ezer euróért hirdeti meg. Az eladási feltételek közt szerepel, hogy kizárólag Lidl áruház épülhet a telken. Az előszerződésbe pedig belefoglalják az áruház kötelező kétnyelvűségét is. „A határozat alapján meghirdetjük az eladást, és várhatóan a szeptemberi ülésen dönt a testület az előszerződés megkötéséről – magyarázta a polgármester. – Ha elfogadják, a következő lépést, a város területfejlesztési tervének módosítása lesz, mivel a jelenlegi szerint legfeljebb 300 négyzetméter alapterületű áruház építése lehetséges, a Lidl viszont több mint 2000 négyzetméterest szeretne. Ezután el lehet kezdeni a tervdokumentáció kidolgozását. Mindez több hónapos folyamat, jövő júniusban esedékes az adásvételi szerződés megkötése.” Ez már csak azért is fontos, mert a város most kötött szerződést az egyházi iskolával a Templom téri irodaház termeinek bérbeadásáról. Az épületben jelenleg több iroda, szolgáltatás is működik, ha eladják az ingatlant, velük is fel kell mondani a bérleti szerződést.
Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Tavaszi vásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?