Októberre várható a Párkány–Helemba és az Ipolydamásd–Letkés közti kerékpárút átadása

k
Párkány–Ipolydamásd |

A határon átnyúló, nyertes uniós projekt alapján épülő kerékpárút hivatalos átadójára várhatóan októberben kerül sor – értesült lapunk Ipolydamásd polgármesterétől. A  Párkánytól Helembáig húzódó szakaszon már elkészült a bringaút.

Az INTERREG V/A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programban egy közös, nyertes uniós pályázat alapján épül kerékpárút Párkány és Helemba, illetve a Helembával szemközti Ipolydamásd és Letkés közt. A Bike Paradise projekt Párkánytól Helembáig terjedő szakasza gyakorlatilag elkészült. „A kivitelező már végzett a munkákkal, kész az aszfaltozás és a táblákat is kihelyezték már“ – értesült lapunk Radosicky Gábortól, a párkányi városháza munkatársától. Ugyanakkor, mint szinte minden uniós forrásból történő beruházás, a Párkány – Helemba kerékpárút építése is drágább lett, mintegy százezer euróval. Mert eleve a nyertes kivitelezési árajánlat is magasabb volt a Párkánynak megítélt uniós támogatás összegénél, tehát a megépült szakasz költsége 1 millió 50 ezer euróba került. A többletköltséget viszont a pályázat irányító hatósága jóváhagyta. Kérdésünkre, hogy mikor adják át hivatalosan a Párkány – Helemba bringautat, Radosicky úgy reagált, szerinte ősszel biztosan, de mivel közös pályázatról van szó, meg kell várni, hogy magyarországi oldalon is elkészüljön az Ipolydamásd – Letkés közti szakasz.

A túloldalon 5 kilométeres szakasz épül Letkésig

A Párkány – Helemba nyomvonal az Eurovelo 6-os nemzetközi kerékpárút része, a biciklisek a júliusban átadott, Helemba és Ipolydamásd közti új Ipoly- átkelőn, a Károly Róbert hídon tudnak átkerekezni a magyarországi oldal bringaútjaira. Ipolydamásd polgármestere, Rományik Ferenc telefonos megkeresésünkre közölte, hogy Ipolydamásd és Letkés közt öt kilométeres szakasz épül.

„A projekt elszámolási határideje október 31-e, ezért úgy gondolom, hogy a hivatalos átadóra október elején vagy első felében sor kerülhet“ – mondta a polgármester. Rományik úgy véli, szlovákiai oldalon hamarább is átadhatják a bringautat, nem kell kimondottan rájuk várni, az uniós elszámolást kell együtt, határidőre beadni.

A kerékpárút szlovákiai és magyarországi nyomvonala – forrás: ISTER-GRANUM EGTC
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?