Nyitra megye támogatja a kerékpárút építését

kerékpárút a Vág mentén
Nyitra/Vágsellye/Gúta |

Utolsó, 40. ülésén jóváhagyta a megyei önkormányzat a Vágsellye-Gúta szakaszon építendő kerékpárút tervdokumentációjának támogatását. A zsigárdi körforgalom építésére 233 ezer eurót hagytak jóvá a leköszönő képviselők.

Százezer eurót hagytak jóvá Nyitra megye jövő évi költségvetésében a megyei képviselők a 2021 februárjában megalakult Alsó-Vág Menti Kerékpárút Községek Társulásának (Združenie obcí CYKLOTRASA DOLNÉ POVAŽIE) arra, hogy elkészülhessen Vágsellye és Gúta között a Vág töltésén egy 35 km hosszú kerékpárút. A szervezethez hat település tartozik, Vágsellye, Farkasd, Negyed, Szímő, Ifjúságfalva és Gúta, amelyek a kerékpárút megépítése végett hoztak létre társulást.

„A megye a 2023-as költségvetéséből a tervdokumentációt, a méréseket, az engedélyeket, vagyis mindazt finanszírozza, amely ahhoz kell, hogy a társulás pályázatot tudjon beadni a megvalósításra. Reméljük, hogy a területrendezési határozatokat a jövő évben kiadják az illetékes hivatalok, és sikerül olyan pályázatot találni, amellyel a megvalósításhoz is közelebb juthat a szervezet”

– tájékoztatta lapunkat Agócs Kőrösi Ildikó, Nyitra megyei képviselő, aki a javaslatot a megyei plénum elé terjesztette. Hozzátette, hogy feltételezhetően a Szlovákia Operatív Program vagy az Európai Unió megújítási tervéből lehetne pályázati forrást találni a bicikliút majdani megépítésére. „Minden attól függ, hogy sikerül a telekrendezést megvalósítani, hiszen a Vág Menti Árvízvédelmi Vállalat (Povodie Váhu) a töltés tulajdonosa. Kulcsfontosságú, 35 km hosszú szakaszról van szó, Vágsellyétől Gútáig” – egészítette ki.

Vágsellye környékén évtizedek óta várják a lakosok, hogy a Csallóközi kerékpárút-hálózathoz hasonlóan ebben a térségben is kiépüljenek a bicikliutak. Ezzel kapcsolatban a képviselő kifejtette, sajnálatos módon még mindig a telekrendezésen dolgoznak Vágsellye és Deáki között. „Úgy tudom, több mint 30 tulajdonossal kell rendezni a telekviszonyokat, ami befolyásolja a további építkezést is, mivel a támogatásokat összefüggő, hosszabb szakaszokra lehet igényelni. Abban az esetben lehet pályázati forrásokhoz jutni, ha a bicikliutat más szakaszokhoz lehet csatlakoztatni, így a Deáki és Pered, vagy a Pered és Zsigárd közötti kerékpárutak megvalósítása annak függvénye, hogy mikor készül el a Vágsellyét Deákival összekötő szakasz, illetve saját költségvetésből építtethetnék meg a települések. Pered és Zsigárd között szintén rengeteg a telektulajdonos, ami a Vágsellye-Deáki szakaszhoz hasonlóan rengeteg problémát okozhat a jövőben” – magyarázta.

A Nyitra megyei önkormányzat utolsó ülése nagyon eredményes volt a Vágsellyei járást tekintve, hiszen a képviselők megszavazták, hogy Vágsellyén egy nyitrai székhelyű társaság CT-diagnosztikai rendelőt nyisson, továbbá Pered és Zsigárd között 2,5 km, Királyi (Horná Kráľová) és Köpösd (Hájske) között pedig közel 3 km hosszú útszakaszt újítanak fel a 2023-as évben. Ugyancsak bekerült a jövő évi költségvetésbe a zsigárdi körforgalom megvalósítása (), amelyre 233 ezer eurót hagyott jóvá a megyei képviselő-testület.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!