Nyári kukoricázás tizedszer

Királyfiakarcsa
Királyfiakarcsa |

Édesebb és finomabb, mint otthon – vallják a Szlovákiai Mozgássérültek dunaszerdahelyi alapszervezetének tagjai a hagyományossá vált nyári főtt kukoricáról, melyet évek óta közösen készítenek el.

A nyári kukoricás buli évekkel ezelőtt úgy indult, hogy a Szlovákiai Mozgássérültek dunaszerdahelyi alapszervezetének egyik vezetőségi tagja nagyban termelt kukoricát. Felajánlotta, hogy amolyan nyárindítóként szervezzenek egy kukoricafőző bulit a tagok számára. „Nekünk is hihetetlenül hangzik, de az idei akció már bizony a tizedik nyári kukoricázásunk” – fogadta mosolyogva Majthényi Jana, az egyik főszervező az érkező vendégeket. A királyfiakarcsai Petőfi ligetben ismét összegyűltek a Szlovákiai Mozgássérültek dunaszerdahelyi alapszervezetének tagjai a hagyományos nyári kukoricázó bulira. „Mindenki megfőzhetné otthon is, de itt sokkal finomabb, mert közben beszélgetünk, tréfálkozunk, megbeszéljük ügyes-bajos dolgainkat. Egyébként ez a kukorica valóban édesebb az otthoninál” – vallják többen is a rendszeres résztvevők közül. Annyira népszerű a rendezvény, hogy míg az elmúlt években vendégeket is hívtak, más mozgássérült szervezetek tagjai közül, ebben az évben már csak a saját tagjaik vettek részt a kukoricázáson. 


Persze a kukorica mellé mindig készül valami más is, vagy bográcsgulyás, vagy, mint például ebben az évben, sült csülök. Minden résztvevő szimbolikus 2 euróval járul hozzá a költségekhez. Ezenkívül mindenki azzal, amivel tud. Sós vagy éppen édes süteménnyel, házi pálinkával, ásványvízzel, és több vállalkozó saját termékeivel is támogatja az eseményt. „Az utóbbi időben nagyon nehéz támogatót találni. Sokszor úgy megyek el egy-egy ilyen támogatást kérő vállalkozói tárgyalásról, hogy megfogadom, ezt a megaláztatást soha többé” – magyarázta Jakus Jenő, az alapszervezet elnöke, aki maga is kerekesszékes. „Ezért is vagyunk nagyon hálásak a dunaszerdahelyi önkormányzatnak azért, hogy rendszeresen támogatja az alapszervezetünket és mindenben a segítségünkre van” – tette hozzá. A nehézségek ellenére a Szlovákiai Mozgássérültek dunaszerdahelyi alapszervezete továbbra is tervez és szervez. A kukoricás buli után következne a sportnap, de egyelőre bizonytalan, hogy meg tudják-e tartani. A járványhelyzet kedvezőtlen alakulása miatt ugyanis már két alkalommal fújták le az akciót. Most úgy tervezik, szeptember második felében tartják meg a rendezvényt. Ezt követné az évek során nagyon népszerűvé vált ötnapos kirándulás Patra, de ez is, mint oly sok minden más, a járványhelyzet aktuális alakulásától függ majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?