Régió

Nem létező autóra kért engedélyt egy Komáromi járásból származó férfi

Komárom | Közokirat-hamisítás és hamisított közokirattal való kereskedés bűncselekménye ügyében indult eljárás a 48 éves, Komáromi járásból származó Vojtech ellen. A férfit azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi értékesítő nevében hamis számlát állított ki egy nem létező, Toyota Rav 4 típusú gépkocsiról.
TASR

2019. június 24. 15:37

A hamis számlát más okiratokkal együtt egy általa megbízott személy nyújtotta be a körzeti közlekedési és közúti hivatalnak a típusengedély megszerzése végett. A hivatal azt az információt kapta az eladótól, hogy soha nem állítottak ki ilyen számlát, illetve hogy az azon feltüntetett járműazonosító-számmal (VIN) rendelkező gépkocsit soha nem is gyártották le. Erről Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott hétfőn.

A bizonyítékok alapján a megbízott nyomozó eljárást indított az illető ellen. Okirat-hamisításért három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. A bűncselekmény indítéka valószínűleg a haszonszerzés volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?