Régió

Nem kell fizetni a kultúráért

Galánta | Idén ingyenesek lesznek a Galántai Vásár kulturális programjai. A módosításról csütörtöki ülésükön döntöttek a városi képviselők. Néhányan randalírozástól tartanak.
MTI

2014. június 30. 14:06

Augusztus 7. és 9. között rendezik meg a harmincadik Galántai Vásárt. Először 2012-ben kértek belépődíjat a kastélypark és a kertmozi bejáratánál. Szimbolikus összeget kértek azoktól, akik kíváncsiak voltak a kastélyparkban és a kertmoziban folyó rendezvényekre vagy a borudvarra. A képviselők elé terjesztett javaslatban az állt, hogy a belépődíjak nem riasztották el a látogatókat. Tavaly közel 12 500 euróért adtak el belépőjegyeket és bérleteket.

A terv szerint idén is – ugyanúgy, mint tavaly – egy euróba került volna a napijegy, a háromnapos bérlet 2 euróba. A képviselőket megosztotta a tervezet. Richard Šimaljak képviselő elmondta, az egészségügyben szerzett tapasztalataiból kiindulva úgy gondolja, az emberek nem értékelik azt, ami ingyenes. Ladislav Fekete alpolgármester szerint nem az ingyenes belépéssel, hanem a gazdag és igényes programokkal hívhatják fel a figyelmet a vásárra. A tizennyolc tagú képviselő-testületből kilencen szavaztak a tervezet ellen és kilencen mellette.

Nem fogadták el a fizetős programokról szóló javaslatot. A tavalyi bevételt a kastélyudvar falának rekonstrukciójára költötte a város. „A vásári bevétel a városi művelődési központon keresztül külön számlára megy, felhasználásáról a város dönt” – nyilatkozott lapunknak Keppert József, a kastély felújításán aktívan dolgozó Neogótikus Kastély Polgári Társulás elnöke. Hozzátette, meglepte őt a kollégái hozzáállása. „Ezt nem lehet pénz nélkül megszervezni. Mi olyan gazdagok vagyunk, hogy nincs szükségünk a bevételre?” – kérdezte Keppert. Szerinte a szimbolikus belépődíj hozzájárult ahhoz, hogy jóval kevesebb volt a lopás és a rendbontás a vásár alatt a parkban.

A vásárosok és körhinták mellett koncertekkel, bemutatókkal és előadásokkal is készülnek a szervezők a jubileumi rendezvényre. Fellép többek közt a Magna Cum Laude, az IMT Smlie, Majk Spirit és Tina.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
villany

Az jár jól, aki korábban talál új energiaszolgáltatót

Egyedül volt a nyolcadikos lány, amikor lángolt a lakásuk

Egyedül volt a nyolcadikos lány, amikor lángolt a lakásuk

Az SaS elítéli a futballhuligánokat és példás büntetés követel

Az SaS elítéli a futballhuligánokat és példás büntetés követel

Szándékos két gázolás? Tanúkkal tisztáznák az ámokfutást

Szándékos két gázolás? Tanúkkal tisztáznák az ámokfutást

Szovetseg

Novembertől dolgozhatnak a Szövetség programján

koronavírus

Mától öt fekete járás van az országban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.