Nem engedik felparcellázni a kórház parkját a vágsellyei lakosok

Vágsellye |

<p>A vágsellyei kórház parkjának megmentésére irányuló petíciót eddig több mint ötezer lakos írta alá. Városi parkot szeretnénk &ndash; ez a mottója annak a nagytakarításnak, amelyet ezen a héten rendeznek a kórház parkjában a Peter Bošňák Polgári Társulás és a Vágsellye a te városod egyesület önkéntesei.&nbsp;</p>

 

Az értékes zöldterület felparcellázása ellen tiltakozók kérelmével már a város és Nyitra megye önkormányzata is foglalkozik.Gabriela Lacková, a Peter Bošňák Polgári Társulás elnöke elmondta, a napokban újabb levelet juttattak el a városházára, szeretnék, ha Nyitra megye önkormányzata is mielőbb tudomást szerezne az abban foglaltakról. „Milan Belica a személyes találkozónkon és a sajtóban egyaránt úgy nyilatkozott, hogy reális és megvalósítható a telekcsere, ha a város elfogadható parcellákat ajánl fel a kórházparkért cserébe. A megye ebben az esetben támogatja a park létrehozását” – olvasható a városi hivatalnak címzett kérelemben. A levél szerzői indoklásként még hozzátették, hogy a kórház parkját a város lakosai hozták létre, erkölcsi joguk van használni a zöldterületet. A járási székhelyen található óvodák és iskolák, továbbá a nyugdíjasok klubja és a plébániahivatal szintén csatlakozott a Peter Bošňák Polgári Társuláshoz az MC Mamy mamám (Anyák az anyáknak) kismamacentrummal és a Joy House segélyközponttal közösen. A vasútállomás környékén élők továbbra is a parkon át szeretnék megközelíteni a város központját, ami jóval rövidebb utat jelent, mint a sétányon át. A petíciót 4500 személy írta alá, és a vágsellyei vásárban további 880 lakos csatlakozott a park megmentéséért harcolók csoportjához.„Bízunk abban, hogy a város megfelelő javaslattal áll elő, mert Nyitra megye októberi ülésén ismét szó lesz az egykori vágsellyei kórház területének parcellánkénti értékesítéséről. A parkot az ötvenes években hozták létre, egyik alapítója Peter Bošňák környezetvédő volt, az itt található fák értéke 385 696 euróra becsülhető” – zárja a városnak címzett levelet Lacková.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!