Negyvenéves a Victory együttes

Buzita |

<p>A buzitai Victory együttest a nagyidai származású Horňák Vilmos alapította 40 évvel ezelőtt.</p>

2005-ben fia, Marek vette át a vezetését. Jelenleg négyen zenélnek együtt. „Szerencsés vagyok, mert közeli ismerősömmel, illetve családtagjaimmal zenélhetek együtt. Van egy hétéves fiam és egy négyéves lányom, hozzájuk is közel áll a zene. Remélem, egyszer ők is az együttes tagjai lesznek” – mondta el Horňák Marek, majd hozzátette, hogy a Victoryt főleg környékbeli bálokba, falunapokra, kulturális és egyéb rendezvényekre kap felkéréseket, de az általuk annyira szeretett megzenésített verseket egyre kevesebben keresik. „Mielőtt elkezdtem zenélni apám együttesében, rengeteg időt szántam saját verseim, illetve a felvidéki költők költeményeinek megzenésítésére. Főleg Gál Sándor és Mihályi Molnár László verseit adtam elő. Ezekből a dalokból már két albumot is összeállítottam, egyet szlovák, egyet pedig magyar nyelven. De azt kell tapasztalnom, hogy ez a műfaj nem érdekli az embereket, ezért másfelé indultam el” – mondta Horňák Marek, aki mielőtt családjával együtt letelepedett a községben, beutazta fél Európát, egy hollandiai városban zenélt. Jelenleg a buzitai alapiskolában tanít. Legközelebb a bacskai Rozmaring Éneklőcsoportot mutatjuk be.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?