Nagyszombat megye bővíti a szociális szolgáltatásokat Galántán

GA-szociális ellátás
Galánta |

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat két épületét alakítja át Galántán, hogy bővítse a szociális szolgáltatásokat. Az egyik oktatási intézményben szociális otthont, a másikban fejlesztőt létesít autizmussal élő gyerekek számára.

A Nagyszombat Megyei Önkormányzat folytatja a szociális szolgáltatásokat nyújtó megyei intézmények kialakítását, felújítását és bővítését. Mivel Galánta környékén sokan érdeklődnek a speciális szolgáltatásokat nyújtó intézmények és a szociális otthonok iránt, ezért a megyei fenntartású oktatási intézmény helyiségeinek átalakításával tesz eleget a megyei önkormányzat a kéréseknek.

„A helyiségek felújítása után a galántai gyermek és felnőtt szociális otthon révén nyújtunk szociális szolgáltatást. Nemrég fejeződött be az egykori fodrászszalon helyiségeinek átfogó belső felújítása, ahol a szociális otthon működik ezentúl. A diákok szakmai gyakorlata a galántai szakközépiskolában lévő fodrászszalonban folytatódik”

– tájékoztatott a Nagyszombat Megyei Önkormányzat kommunikációs osztálya. A megye további tervei közt szerepel egy másik épület felújítása is. Ez eredetileg cukrászműhelyként működött, amelyet ugyancsak a szakközépiskola épületébe helyeztek át. A korszerűsített helyiségekben az autizmus spektrum zavarral küzdő gyerekek számára nyitnak fejlesztő központot. A megye ezekre a projektekre több mint félmillió eurót különített el a 2024-es költségvetéséből. A szociális szolgáltatások a tervek szerint még idén elindulnak. Ezeken kívül szociális vállalkozás létesítése is szerepel a tervek között, vagyis olyan, az állami és a magánszektor határán működő szervezeté, amely azoknak nyújt munkalehetőséget, akik máskülönben munkanélküliek maradnának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?