Régió

Métában mérték össze erejüket a cserkészek

Ipolyság | Közel 240 szlovákiai magyar cserkész mérte össze ügyességét, gyorsaságát és sportszerűségét 2017. szeptember 8-10. között az Országos Métabajnokságon Ipolyságon. A csapatjátékra és egészséges versenyszellemre nevelő rendezvényt 19. alkalommal rendezte meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. szeptember 12. 12:39

Az egyik legnagyobb, kétévente megrendezett cserkészeseményre 15 versenycsapat érkezett az országból, Egyházfától Kassáig. A hagyományos magyar népi labdajáték szinte minden cserkész kedvence, a versenyre már hetekkel, hónapokkal előtte elkezdik a felkészülést. Kölök kategóriában (10-14 évesek) hét csapat, Suhanc kategóriában (15-19 évesek) nyolc csapat versenyzett a bajnoki címért. Reggel a játékosok csoportmérkőzésekkel kezdték a napot, majd ezeket követték az elődöntők, végül pedig – a nap fénypontjaként – a döntő következett mindkét kategóriában.

Fiatalabb kategóriában az első helyezést Kassa csapata nyerte, második helyen Kürt csapata végzett. A nagyobbak között a legjobbnak Érsekújvár csapata bizonyult, az ezüstérmes helyet Fél csapata szerezte meg. A két versenykategóriát már kinőtt felnőtteknek is volt lehetőségük egy jót játszani, a döntőket követően egy barátságos „Kopott csillagok” mérkőzésen mutathatták meg a náluk fiatalabbaknak, milyen is egy igazi métameccs.

„A cserkészet nem csak egy-egy terület kiemelt fejlesztésére törekszik a fiataloknál, egészként tekint az egyénre, és minden téren fejlődési lehetőséget kínál tagjainak. A sportolás, a testi fejlesztés mozgalmunk egyik alapelve, métabajnokságunk pedig egyértelműen a mozgás örömére, szeretetére neveli a cserkészeket” – mondta Gál Erik, az SZMCS elnöke.

„Fontosnak tartjuk, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk megtapasztalni a nagy közösségi élményt, és ugyanolyan fontos az is, hogy cserkészcsapataink fiatal vezetőinek kezébe adjuk egy-egy ilyen hétvége megszervezését. Hatalmas tapasztalat ez nekik a jövőre nézve, amit nemcsak a cserkészetben, hanem az élet egyéb területein is hasznosítani tudnak” – mondta Zachar Pál, az SZMCS vezetőképzésért felelős koordinátora, a helyi cserkészcsapat vezetője.

szmcs-p

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Matovič pozíciója pár nappal ezelőtt még biztosabbnak tűnt, de a parlamenti felszólalásaival a koalíciós partnereinek egy részét is magára haragította

Holnap eldől Matovič sorsa

Baleset történt pozsonyban

Megállóba hajtott egy részeg sofőr Pozsonyban, legalább öten meghaltak

szélvihar

Riasztást adtak ki szélvihar miatt hétfőre!

baleset k

TRAGÉDIA: Borzalmas kínok között hagyta meghalni munkatársát egy férfi

új szó

Miről ír a hétfői Új Szó?

KVÍZ: Rejtvény kvíz 5. – Melyik szóra gondoltunk?

KVÍZ: Rejtvény kvíz 5. – Melyik szóra gondoltunk?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.