Régió

Megyei támogatást kapott a rendelőintézet

Párkány | Mégis megkapta a párkányi rendelőintézet a pénzügyi támogatást Nyitra megyétől, és törölték azt a feltételt, hogy ennek fejében a működtetési költségek egy részét a városnak kell állnia.
author
Gulyás Zsuzsanna

2015. július 22. 18:55

A rendelőintézet akkor került nehéz anyagi helyzetbe, amikor több orvos úgy döntött, hogy egy magán rendelőintézetben – amelynek megnyitását megyei szinten is engedélyezték – praktizál tovább. Hugyivár Ime (MKP), a megye egészségügyi bizottságának elnöke ezért a megye áprilisi közgyűlésen azt indítványozta, hogy 39 600 euróval emeljék meg a rendelőintézet költségvetését. Helena Bohátová (Smer) javaslatára azonban a képviselők úgy döntöttek, csak akkor ítélik oda a kért összeg kétharmadát (26 400 euró), ha a város egyharmadnyi résszel (13 200 euró) hozzájárul a működés költségeihez. Ezt a feltételt a párkányi képviselők elutasították. Többen élesen bírálták a megyei döntést és nyomásgyakorlásnak, sőt zsarolásnak érezték a feltételt. A Déli Régió polgármestereinek tanácsa szerint is veszélyes és precedensértékű döntés lett volna elfogadni a feltételt.

„A megye hétfői közgyűlésén a képviselők törölték korábbi határozatukat, és úgy döntöttek, feltétel nélkül utalja át a 26 400 eurót a rendelőintézetnek. A kért támogatás fennmaradó részét – azaz 13 200 eurót – az intézetnek kell kigazdálkodnia” – tájékoztatta lapunkat Farkas Iván, az MKP megyei frakciójának vezetője.

A párkányi orvosi ügyeletet ugyan kevesebben keresik fel, mint a járási székhelyeken működőt, de a régió szempontjából fontos. Megszűnése azt jelentené, hogy a párkányiaknak és a régió lakosainak a Párkánytól ötven kilométerre fekvő Érsekújvárba, az ötvenöt kilométerre fekvő Komáromba vagy a hatvan kilométerre fekvő Lévára kellene utazniuk, ha hétvégén vagy az esti illetve éjszakai órákban orvosi ellátásra lenne szükségük.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
f

Ebben az esetben a fizetése többszörösét is megkaphatja!

fico uhrík

Fico köszönetet mondott annak az Uhríknak, akit korábban fasisztának nevezett

A bőrön keresztül juttathatók be gyógyszerek a szervezetbe

Nem téríti meg az állam a rákbetegek életét megmentő gyógyszert

megerőszakolás

BORZALOM: Betört egy családi házba, majd brutálisan megerőszakolta a bent alvó 18 éves lányt

bérlakás

Tizenhat új bérlakás készül Komárom központjában

policia

Gázrobbanás történt Vereknyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.