Régió

Megyei támogatást kapott a rendelőintézet

Párkány | Mégis megkapta a párkányi rendelőintézet a pénzügyi támogatást Nyitra megyétől, és törölték azt a feltételt, hogy ennek fejében a működtetési költségek egy részét a városnak kell állnia.
Gulyás Zsuzsanna

2015. július 22. 18:55

A rendelőintézet akkor került nehéz anyagi helyzetbe, amikor több orvos úgy döntött, hogy egy magán rendelőintézetben – amelynek megnyitását megyei szinten is engedélyezték – praktizál tovább. Hugyivár Ime (MKP), a megye egészségügyi bizottságának elnöke ezért a megye áprilisi közgyűlésen azt indítványozta, hogy 39 600 euróval emeljék meg a rendelőintézet költségvetését. Helena Bohátová (Smer) javaslatára azonban a képviselők úgy döntöttek, csak akkor ítélik oda a kért összeg kétharmadát (26 400 euró), ha a város egyharmadnyi résszel (13 200 euró) hozzájárul a működés költségeihez. Ezt a feltételt a párkányi képviselők elutasították. Többen élesen bírálták a megyei döntést és nyomásgyakorlásnak, sőt zsarolásnak érezték a feltételt. A Déli Régió polgármestereinek tanácsa szerint is veszélyes és precedensértékű döntés lett volna elfogadni a feltételt.

„A megye hétfői közgyűlésén a képviselők törölték korábbi határozatukat, és úgy döntöttek, feltétel nélkül utalja át a 26 400 eurót a rendelőintézetnek. A kért támogatás fennmaradó részét – azaz 13 200 eurót – az intézetnek kell kigazdálkodnia” – tájékoztatta lapunkat Farkas Iván, az MKP megyei frakciójának vezetője.

A párkányi orvosi ügyeletet ugyan kevesebben keresik fel, mint a járási székhelyeken működőt, de a régió szempontjából fontos. Megszűnése azt jelentené, hogy a párkányiaknak és a régió lakosainak a Párkánytól ötven kilométerre fekvő Érsekújvárba, az ötvenöt kilométerre fekvő Komáromba vagy a hatvan kilométerre fekvő Lévára kellene utazniuk, ha hétvégén vagy az esti illetve éjszakai órákban orvosi ellátásra lenne szükségük.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Balról jobbra: Gyimesi György (OĽaNO), parlamenti képviselő, Forró Kisztián, az MKP elnöke, Berényi József, az MKP alelnöke. Fotó: Somogyi Tibor

MKP és Gyimesi: Klus kérjen bocsánatot a kaukázusi párhuzamért

Zuzana Čaputová

Čaputová javasolt néhány válságkezelő intézkedést a nők megsegítésére

Vadas fürdő: májusban már nyitnának

Vadas fürdő: májusban már nyitnának

caputova

Čaputová reméli, hogy a kormány önreflexiót fog gyakorolni

Hangos dudálással és forgalomlassítással tiltakoztak Vágsellyén

VIDEÓ + GALÉRIA: Hangos dudálással és forgalomlassítással tiltakoztak Vágsellyén

érsekújvár

Készülhetnek a playoff-selejtezőre az érsekújvári hokisok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.