Megyei támogatással

outdoor fitness
NEMESKAJAL/GALÁNTA/DUNASZERDAHELY |

Szervezetek és fizikai személyek is pályázhattak a megye részvételi költségvetéséből folyósított támogatásra. Erre a célra 250 ezer eurót különített el a megyei önkormányzat. 

Nagyszombat megye 42 ezer eurót fordított a Galántai, 54 ezret pedig a Dunaszerdahelyi járás pályázatainak támogatására. A beadott pályamunkák értékelése két részben történt. Először egy bizottság előtt kellett bemutatniuk a pályázóknak az elképzeléseiket, majd a kiválasztott pályázatokra a lakosok szavazhattak. 

A helyi közösségért

Madarász Péter a kihasználatlan futballpálya területén létesítendő outdoor fitness, vagyis kültéri edzőterem megvalósítására kért anyagi támogatást a megyei pályázaton. „A foci már évek óta megszűnt a faluban, ezért néhány barátommal, aktív kisgyerekes apukával új rendeltetést szerettünk volna adni a futballpályának. A projekt célja kivonzani a helyieket a szabadba. Mivel egyre nehezebb csoportos aktivitásokat szervezni, az emberek többsége az egyéni sportokat kedveli, ezért gondoltuk, hogy a kültéri edzőgépeknek mindenki örülni fog, hiszen bármelyik korcsoport használhatja azokat” – mondta el lapunknak Madarász Péter. Az ütemterv szerint a megvalósításra elnyert 5 ezer euróból 4 kültéri erősítőgépet vásárolnak és állítanak fel az erre alkalmasnak ítélt területen. A pályázat készítője hozzátette, ezekhez a gépekhez nincs szükség speciális talapzatra, elég egy füves területen lebetonozni azokat, hogy stabilan álljanak. Az edzőpálya várhatóan márciustól, legkésőbb áprilistól áll rendelkezésére a sportolni vágyóknak.

Híres helyiek

A Galántán és környékén számos rendezvényt megvalósító Templars Polgári Társulás több mint 4100 eurót költhet 10 pad elhelyezésére a városi parkban, amelyekre Galánta híres szülöttei, személyiségei nevét tartalmazó plakettet helyeznek. A jelölteket, akik lehetnek egykori vagy jelenlegi galántaiak, a helyiek javasolhatják és választhatják ki. Az elképzelés szerint később további hírességek emléktáblájával díszített padokat helyeznének el a város más területein.

Oktatás, sport, értékek

A Dunaszerdahelyi járásban 10 terv kap 5000 euró támogatást oktatási, sportolási és értékmegőrző tevékenységekre. Sikeres volt például a hucul lovak megmentésére irányuló pályázat, valamint egy meseudvar is elkészülhet a támogatásból, és bővíthetik a Gelléhez tartozó cséfai játszóteret. Nagymegyeren egyebek mellett a crossfit park bővítését támogatták a szavazók, a Bartók Béla Alapiskolában tanösvényt alakíthatnak ki a lombok alatt. Nyárasdon pedig értékmegőrző magtárat alakítanak ki a támogatásból. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?