Régió

Megszüntették a közbeszerzést

Úgy tűnik, egyre kevesebb az esély a komáromi kórház belgyógyászati pavilonjának felújítására.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 18. 19:00

Úgy tűnik, egyre kevesebb az esély a komáromi kórház belgyógyászati pavilonjának felújítására. Hiába van meg rá a pénz a megye költségveté- sében már három éve, hiába folytatták le tavaly a közbe- szerzést, a nyertessel nem írták alá a szerződést.

Komárom/Nyitra

A legújabb fejlemény, hogy a Nyitra megyei hivatal a Közbeszerzési Hivatal által feltárt hiányosságokra hivatkozva megszüntette a közbeszerzést, a korábbi nyertes pályázó jogi lépéseket fontolgat, a megyei képviselők pedig hétfői ülésükön új közbeszerzés kiírását hagyták jóvá.

„Két komoly kifogás merül fel a korábbi közbeszerzés megszüntetésével kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Farkas Iván, az MKP frakcióvezetője. – Egyrészt a Közbeszerzési Hivatal rámutatott bizonyos hiányosságokra, ezek közül egyik sem volt olyan horderejű, aminek a közbeszerzés megszüntetését kellett volna eredményeznie. Másrészt a közbeszerzést a megyei önkormányzat beleegyezése nélkül a megyei hivatal egyik munkatársa szüntette meg, amire véleményünk szerint nem volt hatásköre. Aggályainkat a frakció nevében elmondtam az ülésen is, de megnyugtató választ nem kaptam.” A nyertes pályázó még a megyegyűlés előtt minden képviselőnek eljuttatta állásfoglalását, melyben eleve megkérdőjelezi a megyének azt a lépését, hogy a közbeszerzés lefolytatása után, közvetlenül a kivitelezési szerződés aláírása előtt fordult a Közbeszerzési Hivatalhoz a pályázat szabályszerű lefolytatásának felülvizsgálatát kérve, nem tartja jogszerűnek a közbeszerzés megszüntetésének módját sem, ezért jogi lépéseket helyezett kilátásba.

„Úgy tűnik, mintha egyesek szándékosan hátráltatni akarnák ezt a beruházást – mutatott rá Petheő Attila, aki a Komáromi járás képviseletében került a megyei önkormányzatba. – Tudni kell, hogy a jelenlegi bérlővel, a Forlife nonprofit szervezettel 2020-ban lejár a 15 évre kötött bérleti szerződés, és bár szerette volna automatikusan meghosszabbítani, törvényi akadályokra hivatkozva a megyei hivatal ezt elutasította. A márciusi ülésen fogadtuk el a 2020 utáni bérbeadási szándékra vonatkozó anyagot, és ha addig nem sikerül a belgyógyászati pavilon felújítását megoldani, az új bérlőre hárul ez a feladat. Ebben az esetben viszont kicsi az esélye, hogy az onkológiai részleg tervezett fejlesztése is megvalósul.” A képviselő úgy vélte, vészhelyzet kihirdetése lehetne a járható út, ugyanis volt már rá precedens, hogy ilyen okból gyorsított eljárásban végezte el a megye az egyik kórház műtőjének felújítását. A belgyógyászati pavilont egyébként még 2015 tavaszán kiürítették, a korábban ott levő járó- és fekvőbetegosztályokat ideiglenesen a kórház más épületeiben helyezték el.

A megyei önkormányzat végül Szabó Olga képviselő javaslatára új közbeszerzés kiírásáról döntött. Az idő sürget, hiszen ősszel megyei választások lesznek; Farkas Iván szerint ha minden olajozottan működne, addig le lehetne zárni a közbeszerzést és aláírhatnák a nyertessel a szerződést.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
SPP

Sulík szerint az elkövetkező négy évben 76%-kal drágul a gáz

Újabb lakástakarék fagyasztja be a tevékenységét

sport a tv-ben

Ausztrália–Magyarország női vízilabda-negyeddöntő a tévében

scholz

Scholz: Nem szabad Putyin csapdájába esnünk

koronavírus étkezés

Táplálkozás a koronavírus-fertőzés után

f

KVÍZ: Tudnál elsősegélyt adni? Teszteld le!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.