Régió

Még nem sikerült megfékezni a kanyarójárványt

Pozsony/Nagymihály | Közel négyszázra emelkedett a kanyaróval fertőzöttek száma Kelet-Szlovákiában. Ugyanakkor úgy tűnik, Nagymihályban stabilizálódik a helyzet. A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) a szerdai összesítés alapján 383 kanyarós beteget tart nyilván.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 10. 17:50

A legtöbb fertőzött, összesen 372 a Nagymihályi járásban van és további 11 fertőzöttről tudnak a Szobránci járásban. Jozefína Kaššová, a ÚVZ munkatársa szerint újabb négy fertőzöttet jelentettek a Tőketerebesi járásban. „Nagymihály városában epidemológiai szempontból jelenleg stabilizálódni látszik a helyzet. Nem tudunk újabb fertőzöttekről a Mlynská utcában. További kanyarósakat a városon kívül, Nagykaposon, Dobóruszkán, Deregnyőn és Kaposkelecsényen regisztráltunk” – tájékoztatta az Új Szót Kaššová. Eddig a Mlynská utcai roma közösségben terjedt a leggyorsabban és legnagyobb mértékben a fertőzés, egyelőre azonban nem regisztráltak újabb megbetegedést. Ján Mikaš tiszti főorvos a napokban visszavonta a tömeges rendezvények szervezésére vonatkozó tilalmat Nagymihályban, más környékbeli településeken viszont továbbra is érvényben van a tilalom. (ie)

2018. július 31. 16:56

Kanyarójárvány: Nagymihályban és Őrmezőn feloldották a tömegrendezvények tilalmát
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

SMS-ben is kérünk segítséget a 112-es segélyhívón

A felsővárostól a festői partig

Átadták a Csemadok Életmű Díjait

VIDEÓ: Figyelmeztető lövések és autós üldözés a pozsonyi éjszakában

A szövetség bénázása miatt Vlhovának nem lesz nemzeti színű síruhája

Férfi kézilabda-vb - A magyar válogatott öt góllal legyőzte Tunéziát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?