Régió

Még mindig nem kezdődött el a királyhelmeci szabadtéri színpad felújítása

Királyhelmec | Alig több mint egy éven belül be kellene fejeződnie a szabadtéri színpad komplex rekostrukciójának, de egyelőre el sem kezdődött a munka.
Leczo Zoltán

2018. október 15. 14:59

Az amfiteátrum több mint 700 ezer eurós felújítását utófinanszírozott projektként valósítják meg (Képarchívum)  

Királyhelmec 2017-ben magyarországi partnerével, a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeummal nyújtott be pályázatot a terveek megvalósításához. Az 1 931 520 eurós fejlesztéshez 1 641 790 euró támogatást kaptak, melyből a közigazgatásilag Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon fejlesztéseket és kulturális programokat valósítanak meg, Királyhelmecen pedig egyebek mellett felújítják a Csonkaváron található amfiteátrumot. Mórocz Péter, a városi hivatal projektmenedzsmenttel és városmarketinggel foglalkozó osztályának vezetője úgy tájékoztatott, ebből a kb. 710 000 euróból felújítják az öltözőket, a színpad mögött új épületet emelnek, ahol a mosdók, a tálaló és egy nagyobb közösségi terem kap helyet, de a tervek közt szerepelt a színpad befedésére alkalmas, szétszerelhető konstrukció megvásárlása, valamint a parcella körbekerítése is. Ezen kívül a régióban tematikus tanösvényeket alakítanak ki, workshopokat és kulturális rendezvényeket szerveznek.

Az osztályvezető tájékoztatása szerint bár a projekt megvalósításának 2019 novemberében be kellene fejeződnie, az építési munkát egyelőre nem tudták elkezdeni. A közbeszerzési eljáráson ugyan már kiválasztották a kivitelezőt, de az eljárás törvényességét ellenőriznie kellett a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumnak. A tárca mindent rendben talált, most már aláírhatják a szerződést a kivitelezővel. A hatályos jogszabályok szerint azonban ezt a dokumentumot is el kell küldeni a minisztériumnak, hogy ellenőrizze, s mivel erre közel három hét áll rendelkezésére, nem valószínű, hogy az építkezés november vége előtt elkezdődhet. Akkor viszont az időjárás már nem feltétlenül kedvező a munkák elvégzéséhez, bár az öltözők átalakítását vélhetően még így is el lehet kezdeni ebben az évben.

 

2018. szeptember 26. 18:47

Nem támogatja az MLSZ a királyhelmeci sportcsarnok építését
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?