Régió

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Nyitra | Már két beteg halt meg a nyitrai kórházban influenzában. Mindketten a madárinfluenza és a sertésinfluenza mutációjával, az úgynevezett H1N1 vírussal fertőződtek. A kórházban teljes látogatási tilalom van érvényben.
Vrabec Mária

2019. február 22. 19:40

- Képarchívum

Két hét alatt két beteg halt meg a nyitrai kórházban náthalázban, egy 60 éves férfi és egy 71 éves nő. Jelenleg két beteget kezelnek az intenzív osztályon influenzával és egyet influenza gyanújával. „Speciális járványügyi rendszerben működünk, a betegeket izoláltuk, külön személyzet gondoskodik róluk, egyszer használatos ruhában” – tájékoztatott a kórház szóvivője, Tatiana Timková. Az intézmény valamennyi osztályán tilos a beteglátogatás  .

A H1N1 vírus tíz éve jelent meg, és világméretű járványt okozott. Azóta folyamatosan változik, de már létezik ellene hatásos védőoltás. Tavaly az egész Nyitrai Kerületben 111 beteget kezeltek kórházban influenzafertőzéssel, de haláleset nem volt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?