Régió

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Nyitra | Már két beteg halt meg a nyitrai kórházban influenzában. Mindketten a madárinfluenza és a sertésinfluenza mutációjával, az úgynevezett H1N1 vírussal fertőződtek. A kórházban teljes látogatási tilalom van érvényben.
Vrabec Mária

2019. február 22. 19:40

- Képarchívum

Két hét alatt két beteg halt meg a nyitrai kórházban náthalázban, egy 60 éves férfi és egy 71 éves nő. Jelenleg két beteget kezelnek az intenzív osztályon influenzával és egyet influenza gyanújával. „Speciális járványügyi rendszerben működünk, a betegeket izoláltuk, külön személyzet gondoskodik róluk, egyszer használatos ruhában” – tájékoztatott a kórház szóvivője, Tatiana Timková. Az intézmény valamennyi osztályán tilos a beteglátogatás  .

A H1N1 vírus tíz éve jelent meg, és világméretű járványt okozott. Azóta folyamatosan változik, de már létezik ellene hatásos védőoltás. Tavaly az egész Nyitrai Kerületben 111 beteget kezeltek kórházban influenzafertőzéssel, de haláleset nem volt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyar civilekkel egyeztetett

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Két sztrókja is volt a Trónok harca sztárjának

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

VIDEÓ: A buszsávban száguldozott, hatalmas baleset lett a vége

Legfrissebb galériák
Olvasta már?