Már ismert Királyhelmec idei költségvetése

Királyhelmec idén szigorú feltételek mellett szabta meg a 2024-es költségvetést
Királyhelmec |

A múlt év utolsó önkormányzati ülésén elfogadták a bodrogközi település 2024-re szóló költségvetését. Balogh Csaba, a városi hivatal vezetője elmondta, a dokumentum kiegyensúlyozott, ugyanis 8 650 300 euró bevétellel és ugyanekkora kiadással számol.

Ahogy azt a hivatalvezető szavai alapján lapunknak Leczo Zoltán, a városi önkormányzat kommunikációért felelős szakembere elmondta, a folyó bevételek 8 360 000 eurót tesznek ki, ebből az adóbevételek 4 437 700 eurót.

„Idén 20 000 euró tőkejellegű bevételre számítanak, a pénzügyi műveletekből ennél nagyobb, 68 600 euró bevétele lehet a városnak. A jövedelemadókból 2024-ben – a 2023 novemberi előrejelzések szerint – 3 850 000 euró bevétele származhatott volna Királyhelmecnek, a legutolsó adatok szerint azonban ez ennél kevesebb, 3 717 000 euró lesz csupán. Tavaly, ugyanebből a forrásból 3 684 700 euró bevételre tett szert a település. A kiadások közül hagyományosan a legnagyobb tétel a helyi oktatási intézmények működtetésétre szánt 4 607 000 euró. A város által fenntartott oktatási intézményekre 1 675 178 eurót szavaztak meg a képviselők, ez közel 200 000 euróval több, mint a törvényben megszabott összeg. A városi rendőrség fenntartása 203 000 euróba kerül, a közterület-fenntartó üzemre 411 000 eurót, a városi hivatal működésére pedig 867 700 eurót különítettek el. Kultúrára, sportra és szabadidős tevékenységekre összesen 270 300 eurót szánnak”

– tolmácsolta az Új Szónak Balogh szavait a szóvivő. Ezen felül a beruházásokra 79 000 eurót hagytak jóvá a képviselők, ezt gyakorlatilag projektdokumentációk elkészítésére költik, illetve ebből fedezik a nyertes pályázatok önrészeit is. Állami és európai uniós támogatásokból 5 nagyobb projektet valósítana meg a város: a Lorántffy-kastély és az előtte található park komplex felújítását, a városi üdülőközpont kialakítását, egy árvízvédelmi fejlesztést, a városi hivatal épülete energia-hatékonyságának növelését célzó beruházást, valamint egy ugyanilyen, a helyi magyar alapiskola épületét érintő modernizációt.

„Ezek összköltsége meghaladja a 7 millió eurót. A város banki tartozása az elmúlt év végén 2 015 000 euró volt, újabb hitelek felvételével az új költségvetés nem számol”

– zárta Leczo Zoltán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?