Régió

Léván az idősebbek mennek választani

Érsekújvár/Léva | Léván a választási bizottság egyik tagja elmondta, a délelőtti órákban javarészt a középkorúak és az idősebb korosztályt képviselők járultak az urnákhoz, a lakosok mintegy húsz százaléka.
Száz Ildikó

2019. május 25. 12:35

Érsekújvárban ezzel ellentétben elsősorban a fiatalok tettek eleget a választási kötelességüknek, de középkorúak is szép számmal mentek el választani a hagyományos szombati piaclátogatás előtt, vagy után. A választási kedv itt is húsz százalék körüli. Az érsekújvári járásbeli Szímőhöz tartozó Gúgon reggel kilenc és féltíz között adhatták le voksukat a lakosok a hordozható urnába. A huszonnégy választásra jogosult lakos közül tizenegyen érkeztek a borospince feletti társalgóba, ahol családias hangulatban zajlott a szavazás. Ezen a napon a borospince is nyitva volt, ám a legtöbben nem mertek előre koccintani a választási eredményekre. A választási bizottság tagjai elmondták, aránylag sokan mentek el szavazni Szímőn is, és még a kerti munkák megkezdése előtt tettek eleget választási kötelességüknek. Az Érsekújvárhoz közeli Andódon reggel kevesebben járultak a választási urnához, a főtéren azonban sokan álltak a kutyák mára meghirdetett kedvezményes beoltására várakozva. Kamocsán a kiskertek tulajdonosaitól megtudtuk, majd koraeste választanak, most mentik a menthetőt, mert már csak csónakok tudnak bejutni a megáradt Vág folyón át a kertjeikbe. 

mai választások
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Čaputová kedden fogadja Dankót és Pellegrinit

Női asztronautát küldene fel a Holdra a NASA

Már az óvodásoknak is magas lehet a vérnyomása a túlsúlytól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?