Legyen rend a lelkünkben!

Az íróval, Urbančok Larisával (jobbról) Bokros Bianka (balra) beszélgetett (Forrás: Urbančok Larisa)
Dunaszerdahely |

Urbančok Larisa első könyvét, a Három Alappillér (HAP) című kötetet mutatták be a nagyközönség előtt a Bonjour kávézóban. A Vásárúton élő szakember könyvét könnyed hangvételű kisregényként írta meg, hogy olvasmányos, könnyen érthető módon ismertesse módszerét.

“Anélkül, hogy a lelkünkben rendet tennénk, nem tudunk hatékonyan önismeretet gyakorolni”

 – emelte ki az író. A szerzőt Bokros Bianka kérdezte. Először könyv borítójáról esett szó, majd elemezték a főszereplőt, kiemelt helyen kezelve a “felnőtt én” és a “gyerek én” kihívásait és konfliktusait, végül a lélek rendszertanáról beszélgettek.

Együtt rezonáltak

Urbančok Larisa már több éve dolgozik a Három Alappillér módszerrel a klienseivel. A jelenlévők között is voltak olyanok, akik már megtapasztalták. A könyvbemutatón nem csak a kötetben szereplő történetről hallottunk, hanem az író egyéb példákat is hozott, melyekben a hallgatóság is magára ismerhetett, így ők is bekapcsolódhattak és kérdezhettek. 

“Mindenek előtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy az egyes segítő szakmák képviselői milyen területen tudnak nekünk segíteni. Én a családállítás technikáját használó lélek-tudat koordinátor vagyok, ami azt jelenti, hogy a lélek szinttel, azaz a tudatalattival foglalkozom”

 – osztotta meg a közönséggel a szerző.

A kulcs a technikában rejlik

Családállítóhoz akkor érdemes fordulni, amikor azt érezzük, hogy tudjuk mit akarunk, de nem visz rá a lélek, hogy megvalósítsuk. Urbančok Larisa munkája során megfigyelte, hogy klienseinek elakadásai három fő területen gyökereznek: a jelen helyett inkább a múlt uralja az életüket, személyiségükben a gyerek és a felnőtt én viszonya rendezetlen, a családi viszonyokban pedig gyakori a szerepcsere. A visszajelzések azt is megmutatták, hogy amint ezeket a területeket rendbe tették a háromlépcsős HAP módszerrel, a kliensei sokkal hatékonyabban haladtak előre. 

“A regényben szereplő Cooper izgalmas kalandba kezd: tanácsadó barátja segítségével önismereti útra indul, és a Három Alappillér módszeren keresztül azt is felfedezi, mi okozza saját elakadásait. Cooperrel együtt végigkísérhetjük, hogyan változhat meg akár a mi gondolkodásunk és életstratégiánk is”

 – tette hozzá az író. A könyvbemutató belsőséges beszélgetéséé alakult, miközben olyan információkat is megtudhattunk, melyek segítséget nyújthatnak a mindennapokban. 

“Mindenkinek a generációs rendszere ugyanabban a sémában mozog, a nagyszülő az nagyszülő, a szülő az szülő, a gyerek pedig gyerek, és így tovább. Ez így működik mindenhol a világon. Fontos, hogy az ember alapcsaládjában rend legyen, ha nincs, akkor minden borul, mert átveszünk egymástól szerepeket. Gyakori, ha a szülők egymástól elhidegülnek, a gyerekek generációs síkot váltanak, azaz egyik gyerek az anya mellé, a másik az apa mellé áll, így próbálják pótolni a hiányt, a partnert a szülő számára. A gyerekek ösztönösen érzik, hogy túlélésük záloga a szülők jóléte, ezért cselekednek így. Ennek későbbi eredménye az, hogy a már felnőtt korba lépett gyerek nem képes megfelelő párkapcsolatot kialakítani”

 – magyarázta el lapunknak a szakember. 

A könyvbemutatón a jelenlévők dedikálhatták is saját kötetüket (Forrás: Urbančok Larisa)

Legyen rend!

Az író módszerének célja, hogy a lélek rendszertanában rendet teremtsen. A családias könyvbemutatón többen is vásároltak könyvet, melyet a szerző dedikált. A kötet egy könnyed útikalauzként, kézikönyvként szolgálhat mindazok számára, akik szeretnének megismerkedni egy érthető, hatékony módszerrel. 

“Szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, ugyanis nem találkoztam még olyan emberrel, akinek az alaprendszerében rend lenne”

 – hangsúlyozza Urbančok Larisa. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?