Régió

Lassabban halad az útburkolás a parkolási tilalmat ignoráló autósok miatt

Királyhelmec | A Bodrogköz központi városában hamarosan befejeződnek a csatornahálózat kiépítésével és modernizációjával kapcsolatos aszfaltozási munkák, a korszerűsítés legutolsó fázisa azonban épp a település legforgalmasabb útjait érinti.
Németi Róbert

2019. június 6. 12:21

A város Fő utcáján már jelentős változást tapasztalhatnak a sofőrök
A város Fő utcáján már jelentős változást tapasztalhatnak a sofőrök - Németi Róbert felvétele

A Kelet-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat (VVS) által végzett, közel 20 millió eurós beruházás során - a csővezetékek és az átemelő szivattyúk beépítésekor - természetesen Királyhelmec több pontján, részlegesen vagy teljes egészében, fel kellett bontani az utak burkolatát is. Hogy a közlekedés feltételei - a kisebb nagyob korlátozások mellett - adottak legyenek, a gödröket ideiglenesen homok és kavics keverékével töltötték fel, majd ahol csak lehett, mostanra a kivitelező már az aszfaltozási munkálatokat is elvégezte. Egyebek mellett a Váralja, az Újhelyi, a Mécs László, a Forrás, a Rázus, a Virágos, a Szentesi és a Kert utcákat (összesen 3 kilométer hosszan – a szerk. megj.) már teljes szélességükben újraaszfaltozták, a Leczo Mihály és a Mély utcákban pedig 1 kilométer hosszúságban új aszfaltréteget fektettek le. Balogh Csaba, a királyhelmeci városi hivatal vezetője lapunknak elmondta, az eredeti tervek szerint 2019 szeptemberében befejeződő csatornahálózat-építés utolsó fázisához értek, ám a helyzetet bonyolítja, hogy az útburkolat cseréje jelenleg épp a település legforgalmasabb útjain zajlik. „A Stadion utca kivezető szakaszát a kivitelező június 10-ig teljesen lezáratta a forgalom előtt, így a Fő utca egy részét - ideiglenesen - kétirányusítáni kellett. Időközben a Fő utcát - a körforgalomtó a kultúrházig tartó szakaszon - teljes szélességben újraaszfaltozták, valamint ugyanilyen munkálatokat végeztek el a városközpontban található egyik áruháztól a Mailáth utcáig tartó részen is. A városi művelődési központtól a Štefánik utcáig tartó szakasz egyik sávján cserélték ki az útburkolatot, ahogyan ezt már a Štefánik és a Fő utca kereszteződésétől az üzletközpontig részen is elvégezték. A napokban ezeken a szakaszokon a fennmaradó sávokat is újraaszfaltozzák, illetve a Kórház utca - a Rákóczi úti kereszteződésig - is új aszfaltréteget kap” – tudatta lapunkkal a hivatalvezető.

A Kelet-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat (VVS) által végzett, közel 20 millió eurós beruházás során - a csővezetékek és az átemelő szivattyúk beépítésekor - természetesen Királyhelmec több pontján, részlegesen vagy teljes egészében, fel kellett bontani az utak burkolatát is. Hogy a közlekedés feltételei - a kisebb nagyob korlátozások mellett - adottak legyenek, a gödröket ideiglenesen homok és kavics keverékével töltötték fel, majd ahol csak lehett, mostanra a kivitelező már az aszfaltozási munkálatokat is elvégezte. Egyebek mellett a Váralja, az Újhelyi, a Mécs László, a Forrás, a Rázus, a Virágos, a Szentesi és a Kert utcákat (összesen 3 kilométer hosszan – a szerk. megj.) már teljes szélességükben újraaszfaltozták, a Leczo Mihály és a Mély utcákban pedig 1 kilométer hosszúságban új aszfaltréteget fektettek le. Balogh Csaba, a királyhelmeci városi hivatal vezetője lapunknak elmondta, az eredeti tervek szerint 2019 szeptemberében befejeződő csatornahálózat-építés utolsó fázisához értek, ám a helyzetet bonyolítja, hogy az útburkolat cseréje jelenleg épp a település legforgalmasabb útjain zajlik. „A Stadion utca kivezető szakaszát a kivitelező június 10-ig teljesen lezáratta a forgalom előtt, így a Fő utca egy részét - ideiglenesen - kétirányusítáni kellett. Időközben a Fő utcát - a körforgalomtó a kultúrházig tartó szakaszon - teljes szélességben újraaszfaltozták, valamint ugyanilyen munkálatokat végeztek el a városközpontban található egyik áruháztól a Mailáth utcáig tartó részen is. A városi művelődési központtól a Štefánik utcáig tartó szakasz egyik sávján cserélték ki az útburkolatot, ahogyan ezt már a Štefánik és a Fő utca kereszteződésétől az üzletközpontig részen is elvégezték. A napokban ezeken a szakaszokon a fennmaradó sávokat is újraaszfaltozzák, illetve a Kórház utca - a Rákóczi úti kereszteződésig - is új aszfaltréteget kap” – tudatta lapunkkal a hivatalvezető. Leczo Zoltánnak, a város marketing- és sajtóreferensének tájékoztatása szerint a munkálatok zavartalan elvégzését nagyban hátráltatják azo

 

Leczo Zoltánnak, a város marketing- és sajtóreferensének tájékoztatása szerint a munkálatok zavartalan elvégzését nagyban hátráltatják azok a felelőtlen járművezetők, akik az említett szakaszokon ideiglenesen elrendelt parkolási tilalmat nem tartják be. Arról nem is szólva, hogy a szabálytalankodók miatt gyakran alakulnak ki balesetveszélyes helyzetek is. A városvezetés ugyan igyekszik mindent megtenni azért, hogy folyamatosan javuljanak a közlekedés feltételi a településen, ám jelenleg nem az utak és a járdák komplex rekonstrukciója folyik, hanem csupán a már említett csatornahálózat-korszerűsítéssel összefüggő "helyreállítási" munkálatok zajlanak. Az egész városra kiterjedő, komplex út- és járdafelújítás csak ez után – a napokban - kezdődik el” –nyilatkozta Leczo Zoltán. 

A városi költségvetésben a kátyúzásra elkülönített idei 30 ezer eurós pénzalapot időközben 34 ezer euróra emelték, melyből 21500 eurót költenek egyes utcák újraaszfaltozására. A kormány legutóbbi tőketerebesi kihelyezett ülésén Királyhelmecnek támogatásként 100 ezer eurót szavazott meg, melyet teljes egészében a Stadion utca újraburkolására fordítják. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus iskola
Frissítve

A diákok december hetedikétől visszatérhetnének az iskolákba, nem lesz országos tesztelés ötödikén és hatodikán

hóágyú

Változnak a járványügyi intézkedések – kérdések és válaszok!

Igor Matovič

A szakértők is kifogásolják a Matovič-féle országos tesztelést

Diego Maradona
Frissítve

Elhunyt Diego Maradona

monika Jankovská
Frissítve

Jankovská beismerő vallomást tett

Meghan Markle

Meghan Markle a nyilvánosság elé tárta érzéseit második magzata elvesztéséről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.