Régió

Kotleba gorillái utoljára főszerepben

RIMASZOMBAT | Az egykori megyeházán tartotta ma alakuló ülését Besztercebánya megye új vezetése, Marián Kotleba kidobóemberei szó szerint értelmezték a feladatukat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 4. 18:47

Egy megyei elnök és egy gorilla - TASR-felvétel

A távozó megyei elnök két testőre nem engedte be a helyi Rimava televízió munkatársait a díszterembe, az operatőrt kituszkolták. Nem segített az sem, hogy az új megyei elnök, Ján Lunter, majd a rimaszombati parlamenti képviselő, Simon Zsolt is megpróbált közbelépni a stáb érdekében.
 
Két városi rendőr rezzenéstelen arccal nézte végig a lökdösődést és a mintegy tíz percig tartó incidenst – írta a denník N. 
 
Amikor Kotleba megérkezett, csodálkozva nézett saját gorilláira, eljátszotta, hogy semmiről sem tud, megkérdezte, mi a helyzet. Amikor Luntner szólt neki, hogy engedjék be a sajtót, Kotleba a két ajtónállóhoz fordult és kiadta az utasítást: Beengedjük az újságírókat a terembe. Erre azok biccentve egyet lehajtották fejüket, majd félreálltak az ajtótól.
Rimaszombat polgármestere, Jozef Šimko évek óta jó kapcsolatban van Marián Kotlebával, talán ezért hívta össze a távozó megyei elnök az utolsó ülést Rimaszombatba.   
 
Lunter az alakuló ülésen azt mondta, meg kell szüntetni a megye eddigi elszigeteltségét, majd megakadályozni, hogy elvándoroljanak az emberek a megyéből, ott kell nekik megélhetést biztosítani. 
 
Kotleba búcsúzóul azt mondta, sikeres négy év után adja át a megyét, nem hagy hátra kifizetetlen számlákat és csökkentette Besztercebánya megye adósságát.
 
A választási veresége után Kotleba azt mondta, elképzelhető, hogy lemond megyei képviselői mandátumáról, de tegnap mégis letette a képviselői esküt. 

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

A középiskolások 75%-a Čaputovát választaná meg elnöknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?