Régió

Kombinált terhelés okozhatta a csőfakadást

Zsigárd | Tavasszal gyakrabban sérülnek meg a vízvezetékek - mutatott rá a Nyugat-Szlovákiai Vízművek a hétfői, zsigárdi csőtöréssel kapcsolatban. Hétfő hajnalban meghibásodott a fő vízvezeték, ezért órákig víz nélkül maradt több mint hatezer ember.
Bartalos Éva

2019. április 11. 12:05

A meghibásodott fővezetéken keresztül szállítanak ivóvizet Királyrévbe és Nádszegre is. Hétfő hajnaltól délután fél négyig mindhárom községben szünetelt a vízellátás. Tartálykocsival szállítottak ivóvizet a lakosoknak.

“A csőtörés megszokott jelenség. Az esetek nagy részében a talajba süllyesztett vezetékeket körülvevő földrétegek mozgása okozza. Elsősorban tavasszal fordul elő, a téli fagyok után” - közölte Izsóf Róbert a vízművek galántai fiókrészlegének igazgatója.

Hozzátette, hogy ilyenkor összetett megterhelésnek vannak kitéve a vezetékek, a belső nyomás mellett a külső mozgások is hatással vannak a csövekre. “Az ilyen szokatlan terhelések miatt törések és repedések keletkeznek a vezetékeken, ami üzemzavart okoz” - folytatta Izsóf.

Nádszegen néhány hete hasonló problémával küzdöttek a szolgáltató alkalmazottai.  Decemberben Felsőszeli és Vezekény között meghibásodott a vízvezeték, akkor Felsőszeli és Alsószeli maradt víz nélkül. Az igazgatótól megtudtuk, hogy a 30-40 éves vízvezetékek állapota tükrözi a csőrendszer korát. A Nyugat-Szlovákiai Vízművek képviselőitől megkérdeztük, hogy tervezik-e a vízvezetékrendszer felújítását és megközelítőleg mekkora befektetést igényelne a modernizálás. E-mailben elküldött kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?