Régió
Kezdődik a Komáromi Napok programsorozata  

Kezdődik a Komáromi Napok programsorozata

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 25. 10:04

Komárom | Hivatalosan holnap, a két Komárom együttes ünnepi testületi ülésével kezdődik a 27. Komáromi Napok május elsejéig tartó rendezvénysorozata, a két város legkiemelkedőbb, legtöbb embert megmozgató eseménye.

Molnár Attila, Dél-Komárom, és Stubendek László, Észak-Komárom polgármestere a rendezvénysorozat kapcsán kiemelte: Európában egyedülálló, hogy két ország egy városa így összefogjon. A nyitónap, április 26. jeles dátum Komárom történelmében: 1849-ben ezen a napon az egyesített hazai haderő sikerrel tartóztatta fel a sokszoros túlerőben lévő császári csapatokat. Ennek emlékére 1992-től közösen szervezik meg a Komáromi Napokat a Duna két partján.

Ez alatt a néhány nap alatt felpezsdül a belváros, több száz kulturális, szórakoztató, sportprogram, kiállítás várja a látogatókat. Az ismert zenekarok, együttesek mellett minden évben lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a város óvodásai, alap- és középiskolás diákjai, amatőr csoportjai is. Dél-Komáromban a Jókai liget, Észak-Komáromban a Klapka tér a fő koncerthelyszín; míg a Duna túlpartján színpadra lép mások mellett a Karthago, Fenyő Miklós, Zséda, Zoltán Erika, a Hooligans, Caramel, Pápai Joci, Marka és Curtis, Péterfy Bori, addig nálunk a Ladánybene 27, a Magna Cum Laude, a Neoton, a Horkýže slíže, Peter Lipa, a Rockless roses (Guns N’Roses trud Band), az Abba Slovakia és Tóth Gabi szórakoztatja a közönséget. Idén az eddigiekhez képest még több programmal várják a gyerekeket, mégpedig a Komáromi Napocskával (szombaton és kedden), benne kézműves-foglalkozásokkal, játszóházzal, népi játékokkal, bábelőadásokkal. Ismét lesz Népművészet ünnepe, vasárnap a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán egész nap váltják egymást a zenekarok, a tánccsoportok, a nap kicsúcsosodása pedig a Páva 2017 Gála lesz Pál István Szalonna és Bandájának kíséretében.

2018. április 22. 19:58

KÉPRIPORT: 29. Komáromi Imanap a Szent András bazilikában

Az Öregvár Napot, amikor megnyílik a nagyközönség előtt az Öregvár kapuja, május elsején tartják. Természetesen nem hiányozhat a Borok és a Népművészet utcája, a veterán autók felvonulása, az erős emberek versenye vagy éppen az Erzsébet-hídon tartott kötélhúzó verseny. Újdonság viszont az amatőr filmesek seregszemléje, az 1. Komáromi Filmfesztivál, amelynek a Tátra mozi ad helyet. Megújul a Komáromi Napok gasztronómiai része is, a megszokott pecsenyés-kolbászos standok mellett idén először a Street Food Truck standok jelennek meg, és gasztropiac is lesz háztáji termékek gazdag kínálatával.

A részletes programot tartalmazó műsorfüzetet a múlt héten juttatták el minden komáromi háztartásba, de megtalálható a két város honlapján (www.komarom.hu, www.komarno.sk) és a Facebook közösségi oldalon is. (PR, vkm)

Önnek ajánljuk