Régió
- Képarchívum

Kezdődik a felnyitható Duna-híd felújítása

V. Krasznica Melitta

2018. május 16. 12:44

Komárom | Az előzetes tervek szerint június elején javítási munkák miatt 8 hétre lezárják a járműforgalom előtt a felnyitható kis Duna-hidat.

A Magyarországra vezető határátkelőt az Erzsébet-szigeten át közelíthetik meg az autósok. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak nem kell kerülniük, ők a munkálatok idején is átkelhetnek a felnyitható hídon.

„A 145 ezer eurós beruházás megrendelője a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC), a kivitelező a Strabag vállalat – tájékoztatta lapunkat Keszegh Béla alpolgármester. – Az 50 évvel ezelőtt átadott hídon utoljára 2009-ben végeztek komolyabb felújítást, akkor az alsó tartószerkezetet javították, ezúttal az útburkolat újul meg teljesen, amelyet speciális acélszerkezettel erősítenek meg.” A lezárás ideje alatt a forgalmat az Erzsébet-szigetre terelik, de ezt a terelőutat – néhány kivételtől eltekintve, mint például a két Komárom közötti buszjáratok, a magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok és a helyi szolgáltató Arriva járatai – csak a személyautók vehetik igénybe. A teherautók, a kamionok és a buszok Medve felé kerülhetnek.

A híd lezárása, tekintettel a nyári megnövekedett turistaforgalomra, bizonyára nem kis bosszúságot okoz majd az autósoknak és a környéken élőknek. Az Erzsébet-szigetet átszelő Platánfa sor egyébként is keskeny, hepehupás, forgalomlassító bordákkal tűzdelt. „Az egyeztetés során próbáltunk olyan feltételeket kialkudni, hogy a felújítás minél kevésbé érintse a lakosokat – mondta Keszegh Béla. – Fontosnak tartjuk a széles körű tájékoztatást, hogy a jelzett időszakban, aki csak teheti, másik határátkelőt válasszon.” Bár az engedélyek 8 hétre szólnak, a kivitelező az időjárástól függően szeretné ennél rövidebb idő alatt elvégezni a munkát. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk