Régió

Kassán razziázik a NAKA, öt személy ellen indult eljárás

Kassa | Reggeltől Kassán razziázik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a "112" akció keretében, a bírósági bombariadókkal összefüggésben. A NAKA rendőrei az akció során egy személyt őrizetbe vettek, véghezvittek három házkutatást, és átkutattak két nem lakáscélú helyiséget is. A megbízott nyomozó öt személy ellen indított eljárást rémhírkeltés miatt. Erről a rendőrség tájékoztatott kedden a közösségi hálón.
TASR

2019. február 12. 14:40

- Rendőrségi felvétel

2017 és 2018 között egy ismeretlen elkövető többször is bombariadót jelentett a kassai bíróságokon, egy esetben pedig az eperjesi bíróságon is. „Az illető visszaélt a 112-es és a 158-as segélyhívószámokkal. A rendőrség mindig komolyan veszi ezeket a fenyegetéseket, és minden esetben kiszállt a helyszínre az összes mentőegység. Bár a fenyegetés sosem igazolódott be, a lakosokat nyugtalanította a bombariadó, ezen kívül pedig a bíróságok működését is megzavarta” – olvasható a rendőrség közleményében.

A NAKA nyomozója kedden Maximilián M., Václav P., Ivan Č., Ľudovít B. és Róbert Č. ellen indított eljárást rémhírkeltés folytatólagos bűncselekménye miatt. „A rendőrök ma őrizetbe vették Václav P.-t, a nyomozó indítványozni fogja előzetes letartóztatását. Maximilián M.-t más bűncselekménnyel összefüggésben tartják fogva, a többi gyanúsított esetében nem indokolt a fogva tartás” – tájékoztatott a rendőrség. Amennyiben sikerül rájuk bizonyítani a bűnösségüket, háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: A DAC-Slovan legjobb pillanatai

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Két magyar–szlovák hokimeccs a tévében

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?