Karácsonyi hangulat a múzeumban

Karácsonyi hangulat a múzeumban
Galánta |

Az advent 3. vasárnapját megelőző szombaton a „Családi szombat – Karácsony a múzeumban” címmel szerveztek családi programot. Idén összesen több mint 7100-an látogattak el a honismereti múzeumba.

A látogatók kora délutántól közös alkotóműhelyen vehettek részt. A gyerekek és az őket kísérő szülők, nagyszülők a kézművesek, valamint a múzeum dolgozói vezetésével dekorációkat készítettek, például pamut sapkát, öko angyalkát, varrott karácsonyfadíszt, festett kavicsot, mézeskalácsot, és kipróbálhatták az ostyasütést is.

„Öröm volt látni, ahogy elmerültek a munkában”

– fogalmazott Cupal Barica Andrea, a Galántai Honismereti Múzeum lektora, idegenforgalmi referense.

Elmondta, a résztvevők a népi lakáskultúra kiállításrészlegben a hagyományosan megterített asztal és feldíszített karácsonyfa mellett tesztelhették tudásukat a hagyományos szokásokat illetően.

„Célunk az idősebbek és fiatalok közötti párbeszéd elősegítése, a régmúlt karácsonyok, emlékek felidézése volt, ami véleményünk szerint sikerült is, hála a kérdések nehézségi szintjének. Értékelendő, hogy a feladathoz mindenki lelkiismeretesen állt hozzá, szükség esetén a mellékelt szöveget is tanulmányozta, míg megszülettek a helyes válaszok”

– tette hozzá a lektor.

A rendezvény, amely Galánta Város támogatásával valósult meg, a múzeum idei utolsó rendezvénye volt.

gaánta

„A Galántai Honismereti Múzeumot idén több mint 7100 ember látogatta meg, ebből körülbelül 500 volt a külföldi, főleg Magyarországról érkező vendég, de akadt német, angol, ukrán turista is. A tavalyi évhez képest a látogatottság körülbelül 500 fővel nőtt. Az év során 4 kiállítást nyitottunk meg, továbbá 10 nyilvános rendezvényt, 3 előadást, gyermektáborokat és számos iskoláknak szóló oktatási programot szerveztünk. A látogatók túlnyomó része gyermek volt, a legtöbb embert az intézményünkbe a Boszorkányok a múzeumban c. rendezvény vonzotta, az idei legsikeresebb kiállításnak a Mackóvilág c. kiállítás bizonyult. Újdonságként megemlíthetjük az OZ MAS Galanta polgári társulással megkezdett együttműködést, amely a kerékpáros turizmus fejlődését tűzte ki céljául. Reméljük, hogy a jövőben is számos érdekes, közösen megszervezett programmal szolgálunk majd” – zárta szavait Cupal Barica Andrea.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?