Régió

Jövőre befejeződhet a szálloda építése

Esztergom | 2020 végére befejeződhet az esztergomi Mária Valéria Hotel építése. Az ingatlan új tulajdonosa ugyanis ezzel kapcsolatban pályázatot nyújtott be, melynek beadását az önkormányzat is jóváhagyta.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 16. 20:00

Évek óta szünetel az építkezés (A szerző felvétele)

Az infoesztergom.hu értesülései szerint a város képviselői hétfői rendkívüli ülésükön úgy döntöttek, támogatják a Mária Valéria Hotel új tulajdonosának pályázatát. Ha sikeres lesz. a jövő év végére befejeződhet a félbehagyott építkezés.

2006-ban a befektető szálloda, mélygarázs és jachtkikötő építését tervezte. Miután elkészült a mélygarázs, 2008-ban a város tulajdonába került. A 2010-ben indult adósságrendezési eljárás miatt azonban a város csak a vételár egy részét tudta kifizetni. Jogi huzavona kezdődött, ami a befektető szerint hátráltatta a szálloda építésének befejezését is. Most új esély mutatkozik arra, hogy befejeződjön a 154 szobás, négycsillagos hotel építése, ahol modern, tágas szobák mellett lakosztályok, vendéglő, konferenciaterem és több rendezvényterem fogja várni a látogatókat.

Az infoesztergom.hu úgy értesült, hogy az új esztergomi szálloda építése 6–8 milliárd forint közötti összegből fejeződhet be. (guzsu, infoesztergom.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?