Régió

Jelentős lehűlés várható a hétvégén

Pozsony | A hétvégére jelentős lehűlést jósolnak a meteorológusok. Egy Skandinávia feletti óriási anticiklonnal összefüggésben északkelet felől hideg levegő fog beáramlani Szlovákia térségébe.
TASR

2018. február 19. 18:54

Kép: Pixabay

A lehűlés várhatóan a jövő hét elején is folytatódni fog – tájékoztatott hétfőn a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a közösségi oldalán. Ez azt jelenti, hogy meglehetősen szokatlan módon az évszak végén fog tetőzni a tél. 

Hétfőn a napos idő következtében a nappali hőmérséklet legmagasabb értéke helyenként a 6 Celsius-fokot is meghaladta, és csak a leghűvösebb térségekben maradt nulla fok körül. Ezek az értékek megfelelnek a több éves átlagnak, állítják a meteorológusok.

A SHMÚ előrejelzése szerint hétfőről keddre virradóra egy melegfronttal kísért anticiklonnal összefüggésben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Túl sok csapadékot a meteorológusok nem jósolnak, szerda estig legfeljebb 5-10 milliméter hullhat, az is csak Szlovákia legdélnyugatabbra fekvő területein. Elsősorban havazás várható, a hó azonban a fagypont feletti hőmérséklet következtében gyorsan el is olvad majd.

A munkahét végéig a hőmérséklet nem változik jelentősen, hétvégén azonban jelentős lehűlés veszi kezdetét.

Önnek ajánljuk

Fico kitért a kínos kérdések elől

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Czigler Sándor emlékére

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?