Régió

Jegyezzük meg a bankkártya PIN-kódját

Balony | A rendőrség idén már öt bankkártyával való visszaélést regisztrált. Sokszor banális dolgokkal könnyítjük meg a csalók dolgát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. március 12. 19:30

(Képarchívum)

Legutóbb egy Nagymegyer melletti községben, Balonyban lopták ki a bankkártyát egy autóból. Mivel a tettes a kártya mellett megtalálta a hozzá tartozó PINkódot is, egy nagymegyeri bankautomatában leemelt a számláról 350 eurót. Második próbálkozása már sikertelen volt, mert a kártyát a tulajdonosa letiltotta. Martina Kredatusovától, a Nagyszombat Megyei Rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, tavaly a Dunaszerdahelyi járásban 43 jogtalan bankkártyahasználatot, illetve bankkártyával való visszaélést regisztráltak. Huszonkét lopott kártyából huszoneggyel éltek vissza. Az idén eltulajdonított kártyák közül néggyel éltek vissza. A rendőrség figyelmeztet, jegyezzük meg PINkódunkat, ne adjuk vagy mutassuk meg másoknak. Ha nem tudjuk megjegyezni, ne írjuk a kártyára, ne tartsuk a kártyát és a kódot egy helyen. (tl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?