Régió

Javult a közbiztonság

A komáromi járásbeli városban az idén jelentősen javult a közbiztonság, emelkedett a felderített kihágások és bűncselekmények száma. „Egy éve szorosan együttműködünk az állami rendőrséggel. Ők a bűncselekményeket, mi a kihágásokat vizsgáljuk.
ÚJ SZÓ ONLINE

2001. október 1. 08:00

Tarics Lőrincz Margit

A komáromi járásbeli városban az idén jelentősen javult a közbiztonság, emelkedett a felderített kihágások és bűncselekmények száma.

„Egy éve szorosan együttműködünk az állami rendőrséggel. Ők a bűncselekményeket, mi a kihágásokat vizsgáljuk. Jelentősen javult a felderítettségi arány: a tavalyi év hasonló időszaka alatt 69 kihágást, idén viszont már 128-at derítettünk fel. Ez nagyon szép eredmény, bár számunkra nem a kihágások felderítése, hanem azok megelőzése a legfontosabb feladat” – tájékoztatta lapunkat Mechura László, a gútai városi rendőrség parancsnoka.

Elmondta, Gútán az idén eddig 17 kis értékű, kihágásnak minősített lopás történt. Az előző évekhez viszonyítva jelentősen javult a település közbiztonsága, ez elsősorban a városi rendőrség által üzemeltetett ellenőrző berendezésnek köszönhető. A rendszerre a városban működő intézmények, üzletek jelentős része már rákapcsolódott. A próbariasztásoknál bebizonyosodott, hogy a legtávolabbi üzletbe is a jelzéstől számítva másfél perc alatt odaér a járőr. A városkában gyorsan elterjedt a híre a ellenőrző rendszernek, mert ezekben a létesítményekben az utóbbi időben még betörési kísérlet sem történt. A kihágások mellett a Gútán elkövetett bűncselekmények mintegy 35 százaléka vagyon ellen irányul. A tizennégy betöréses lopásból hatot magánlakások, ötöt pedig vendéglők és üzletek ellen követtek el. Egyszer a gútai gyermekotthonban, valamint az Interierart Kft. gyártócsarnokában és egy nyaralóban jártak hívatlan vendégek. Az állami rendőrség gútai körzeti parancsnokságának a városban elkövetett bűncselekmények 60%-át sikerül felderítenie. (km)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
fogamzásgátló

A nőgyógyász javasol, a nő dönt

Michal Šipoš

Előfordulhat, hogy az omikron miatt lezárjuk a határokat – mondta Michal Šípoš

adventi vásár

Szóval kirándulna Magyarországra? Ezek az árak a győri adventi vásáron - euróban

omikron dél-afrika

WHO: Még nyitva maradhatnak az országhatárok!

gabr

Ezekben a kerületekben figyelmeztetést a meteorológusok a jegesedés miatt!

pixabay

Ez a 2021-es év szava a  Merriam-Webster cég szerint…

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.