Ismét teljes pompájában rendezik meg a Komáromi Napokat

Komáromi Napok
Komárom (Magyarország) |

Három év szünet, ill. csonkaság után újra a két Komárom összefogásában valósul meg az 1992 óta szervezett esemény – április 26. és május 1. között.

A Komáromi Napokat a Monostori Híd Látogatóközpontban harangozták be a két önkormányzat vezetői. 2020-ban és 2021-ben egyáltalán nem lehetett szó a közös szervezésről, míg tavaly csak Észak-Komárom hozta tető alá a nagy múltú eseményt.

Dél-Komárom

Molnár Attila (Fidesz) dél-komáromi polgármester hangsúlyozta, a régió legnagyobb tavaszi fesztiváljáról van szó. Az eseménysorozat a két város képviselő-testületeinek ünnepi ülésével veszi majd kezdetét a Csillagerődben, ahol átadják a legrangosabb önkormányzati díjakat is.

A magyarországi oldalon a Jókai liget ad majd otthont az ingyenes programoknak – köztük Deák Bill Gyula és a Republic fellépéseivel –, míg a Monostori erődben kerül sor az Erődfesztre. Az április 27-től 30-ig tartó négynapos programlistán olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a Tankcsapda, Majka, Valmar, Szikora Robi és az R-Go, Neoton Família sztárjai, Demjén Ferenc, DJ Dominique, Manuel és Rúzsa Magdi. Ami a belépőket illeti, március 31-ig kedvezményesen lehet őket megváltani.

Észak-Komárom

Keszegh Béla (független) észak-komáromi polgármester úgy fogalmazott, az idei Komáromi Napoknak az lehetne a szlogenje, hogy „újra együtt“, olyannyira hosszúnak tűnt a három évig tartó szünet. Kiemelte: minden generációnak szeretnének szórakozási lehetőséget nyújtani. Szerint a a legnagyobb magyar és szlovák nevek jönnek a két városba. Április 28-a és május 1-e között többek között olyan előadókkal és zenekarokkal találkozhatunk a Klapka téren, mint Pápai Joci, Rácz Gergő, Desmond, Elán Forever, Igor Kmeťo, Első emelet és a Bikini. A szlovákiai oldalon minden koncert és kísérőrendezvény ingyenes lesz. A két város fesztiválját egy május 1-i fényjáték zárja majd a Klapka téren.

Ugyancsak május első napján kerül sor a két Komárom közti futóverseny. Az útvonalat úgy szeretnék kialakítani, hogy azzal a erődrendszert mutathassák be a versenyzőknek és a közönségnek. Keszegh Béla arról is beszélt, hogy igyekeznek zöld és környezettudatos fesztivált szervezni, így ügyelve a város tisztaságára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!