Ismét díjazták az alkotó pedagógusokat

Limes Galéria
Komárom |

Az „Alkotni is engedd“ c. pályázat második évadának alkotásaiból nyílt kiállítás a komáromi Limes Galériában. A megnyitón egyúttal díjazták is a legjobb műveket.

Tavaly júniusban, szintén a Limes Galériában került sor a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által meghirdetett első, azonos elnevezésű pályázat eredményeinek értékelésére és bemutatására. A szervezet elnöke, Fekete Irén most elmondta, az akkori sikeren felbuzdulva ismét lehetőséget akartak adni a pedagógusoknak arra, hogy megmutassák, „milyen gondolatok és érzelmek irányítják belső világukat“. Hozzáfűzte, az első pályázathoz képest lényegesen több alkotó jelentkezett náluk, ami a pályaművek számát is jócskán megnövelte. Farkas Veronika művészettörténész, a galéria egyik vezetője nagyszerű dolognak nevezte azt, hogy a professzionális művészet bemutatására létrejött kiállítótér olyan pedagógusoknak is teret ad, akik „majdhogynem profi szinten“ alkotnak.

Limes Galéria

Az idei felhívásra gyakorlatilag a teljes szlovákiai magyar nyelvterületet lefedve 64 pedagógus 52 intézményből 193 alkotást nyújtott be, amelyeket kategóriánként három szakemberből álló zsűrik bíráltak el. A szervezők hat különálló művészeti ágban várták a műveket, amelyek között egyként megtalálhatjuk az elvontabb megközelítésmódról árulkodó alkotásokat, s azokat is – például bábukat – amelyek a mindennapi pedagógiai munka során is felhasználhatóak. A két legnépszerűbb kategóriának az ipar-, valamint a képzőművészet terepe bizonyult, ahol 21, ill. 20 aranysávos minősítést osztottak ki az elbíráló szakemberek. A fotó, modellezés, számítógépes grafika, montázs kategóriában öt, az irodalomban hét, végezetül pedig a zene és az egyéb művészeti ágak körében egy-egy aranysávos díjat ítéltek meg a zsűrik.

A tárlatot május 24-ig, hétköznapokon 13.00-17.00 között tekinthetik meg az érdeklődők.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!