Ismét akadályba ütközött a gútai szennyvíztisztító építése?

Gúta
Gúta |

A Nyitrai Járási Hivatal (OÚN) egy vonatkozó határozat megszüntetésével olyan helyzetet eredményezett, amely miatt csúszhat az építkezés, legrosszabb esetben pedig akár az egész folyamat is leállhat.

Már-már a célegyenesben újabb akadály nehezítheti, hogy a Nyugat-szlovákiai Vízművek zavartalanul elkezdhesse a legalább 30 éve várt szennyvíztisztító-üzem megépítését. A gútai városi képviselő-testület legutóbbi ülésén Horváth Árpád (MKP) polgármester arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a OÚN május 12-én megszüntette a Komáromi Járási Hivatal (OÚK) februári határozatát. Abban a jogi dokumentumban az OÚK nem ismerte el a jövendőbeli szennyvíztisztítótól nem messze magán szakközépiskolát működtető Schola Privata Gutaiensis arra vonatkozó kérelmét, hogy érintettként bekerüljön az építkezési eljárásba. Mint ismeretes, az iskola már régóta kifogásolja az állomás közelségét, s attól tart, hogy az üzem működése zavarni fogja az intézményben folyó munkát.

A képviselő-testületi ülésen a polgármester azt is elmondta, a Nyugat-szlovákiai Vízművek hamarosan elkezdené a beruházás első szakaszának megvalósítását. Ez a mechanikus tisztítórendszer kiépítésére vonatkozik, amellyel elvileg 2022 második feléig készülnének el.

Felülvizsgálják

Az adott határozat eltörlése nem érinti a már kiadott és jogerős építkezési engedélyt, ám hosszútávon mégis nem várt nehézségekbe ütközhet a tisztítóállomás létrehozása. A OÚN jelenleg felülvizsgálja a komáromi hivatal döntését, tisztázni akarják, hogy az jogszerűen utasította-e el a magániskola kérelmét vagy sem. A döntéstől függően több forgatókönyv is elképzelhető.

Egyeztetni fognak

Árgyus Imre (független) képviselő az ülésen arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat képviselői zártkörű megbeszélésen egyeztessenek a fellebbezők képviselőivel, s ilyen módon próbáljanak kompromisszumot találni. Képviselőtársa, Ferencz László (független) elmondta, számára nem volt meglepő a OÚN döntése, ugyanis efféle konfliktushelyzetekben ilyen lépéseket szoktak megtenni. A képviselő szerint nincs az a hivatalnok, aki felvállalja egy kártérítési per veszélyét.

Lapunk érdeklődésére Horváth Árpád elárulta, a közeljövőben valóban leülnek egyeztetni a magániskola képviselőivel, s mindannyian elmondják majd az észrevételeiket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?