Régió

Ismét akadályba ütközött a gútai szennyvíztisztító építése?

Gúta | A Nyitrai Járási Hivatal (OÚN) egy vonatkozó határozat megszüntetésével olyan helyzetet eredményezett, amely miatt csúszhat az építkezés, legrosszabb esetben pedig akár az egész folyamat is leállhat.
Vataščin Péter

2021. június 4. 17:44

Gúta
- Vataščin Péter felvétele

Már-már a célegyenesben újabb akadály nehezítheti, hogy a Nyugat-szlovákiai Vízművek zavartalanul elkezdhesse a legalább 30 éve várt szennyvíztisztító-üzem megépítését. A gútai városi képviselő-testület legutóbbi ülésén Horváth Árpád (MKP) polgármester arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a OÚN május 12-én megszüntette a Komáromi Járási Hivatal (OÚK) februári határozatát. Abban a jogi dokumentumban az OÚK nem ismerte el a jövendőbeli szennyvíztisztítótól nem messze magán szakközépiskolát működtető Schola Privata Gutaiensis arra vonatkozó kérelmét, hogy érintettként bekerüljön az építkezési eljárásba. Mint ismeretes, az iskola már régóta kifogásolja az állomás közelségét, s attól tart, hogy az üzem működése zavarni fogja az intézményben folyó munkát.

A képviselő-testületi ülésen a polgármester azt is elmondta, a Nyugat-szlovákiai Vízművek hamarosan elkezdené a beruházás első szakaszának megvalósítását. Ez a mechanikus tisztítórendszer kiépítésére vonatkozik, amellyel elvileg 2022 második feléig készülnének el.

Felülvizsgálják

Az adott határozat eltörlése nem érinti a már kiadott és jogerős építkezési engedélyt, ám hosszútávon mégis nem várt nehézségekbe ütközhet a tisztítóállomás létrehozása. A OÚN jelenleg felülvizsgálja a komáromi hivatal döntését, tisztázni akarják, hogy az jogszerűen utasította-e el a magániskola kérelmét vagy sem. A döntéstől függően több forgatókönyv is elképzelhető.

Egyeztetni fognak

Árgyus Imre (független) képviselő az ülésen arra tett javaslatot, hogy az önkormányzat képviselői zártkörű megbeszélésen egyeztessenek a fellebbezők képviselőivel, s ilyen módon próbáljanak kompromisszumot találni. Képviselőtársa, Ferencz László (független) elmondta, számára nem volt meglepő a OÚN döntése, ugyanis efféle konfliktushelyzetekben ilyen lépéseket szoktak megtenni. A képviselő szerint nincs az a hivatalnok, aki felvállalja egy kártérítési per veszélyét.

Lapunk érdeklődésére Horváth Árpád elárulta, a közeljövőben valóban leülnek egyeztetni a magániskola képviselőivel, s mindannyian elmondják majd az észrevételeiket.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Kollár

Kollár elárulta, milyen feltételek mellett maradna a koalícióban

útlevél tasr

A parlament kedden sem foglalkozott az állampolgársági törvény módosításával

botek

Zalka Csaba könnyen, Botek Ádám nehezen pörgött fel a világbajnokságra

Igor Matovič
Frissítve

Bombariadó volt Igor Matovič házában

ff

Új gyártócsarnok épül Füleken

Útirányjelző tábla (a szerző felvétele)

A magyar nyelvű útirányjelző táblákat második olvasatba utalta a parlament

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.