Ipoly-híd: november végéig leaszfaltozzák a bekötőutat Helembán

Ipoly-híd: november végéig leaszfaltozzák a bekötőutat Helembán
Helemba |

Legkésőbb november végéig leaszfaltozzák a szlovákiai oldalon, Helembán azt az új bekötőutat, amely a Helemba-Ipolydamásd közti új hídra vezet, ez után kerül sor a híd terhelési próbájára – értesült lapunk Balkó Józseftől, Nyitra megye közlekedési osztályvezetőjétől.

November közepére, de legkésőbb végére elkészülnek az új Ipoly-hídra vezető bekötőút aszfaltozásával, majd ezek után kerül sor a híd terhelési próbájára – közölte az Új Szóval Balkó József, Nyitra megye közlekedési osztályának vezetője. A bekötőutat jövő áprilisra kell átadni, de hamarább elkészül. Izrael Gergely, Helemba polgármestere értesülésünket megerősítette és hozzátette, jelenleg a terepen a régi út aszfaltját maratják fel, a bekötőút a helembai templomnál csatlakozik majd a főútra. A hidat az autók kivételével már a gyalogosok és a kerékpárosok is használják, persze, nem akkor, amikor a munkagépek dolgoznak, mert hivatalosan még tilos rajta átkelni- tudtuk meg helyi forrásból. A hídszerkezet tulajdonképpen már kész, az ipolydamásdi oldalon a bekötőút és az új körforgalom is elkészült.

Galéria

A hídhoz magyar oldalon 540, szlovákiai oldalon pedig 175 méter hosszú bekötőút épül. A Helemba-Ipolydamásd közti híd uniós támogatással készül Nyitra megye és a budapesti NIF Zrt. együttműködésében., uniós forrásból. A híd 58 méter hosszú, 54 méteres nyílással, 12 méter széles és gyalogos átkelő is vezet át rajta. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) szlovák közlekedési miniszter tavaly júniusban rakták le a híd alapkövét, az ünnepségen elhangzott, hogy a 3,5 tonnát nem meghaladó járművek közlekedhetnek majd rajta, továbbá a hídon keresztül halad majd át az Eurovelo 6. nemzetközi kerékpárút is.

Elkészült az Ipoly folyó medervédelme és a szlovák oldali árvízvédelmi töltés burkolása a víz felőli oldalon. Továbbá az Ipoly-hídhoz szlovák oldalról csatlakozó, 175 méteres út építésénél is a tervek szerint haladtak a kivitelezési munkák. Az úthoz kapcsolódóan folytatódtak a közműkiváltási munkák és a szlovák oldali hídfőhöz csatlakozó háttöltés építése is”

– közölte a hídépítés kapcsán a Magyar Építők szakportál.

A Helemba-Ipolydamásd közti új hidat a jövő év első negyedévében adják majd át, Helembán, az óvodánál a forgalom miatt hangszigetelő fal is épül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?