Régió

Így segíthet a párkányi beteg gyerekeken

Párkány | Kupakgyűjtést és fotópályázatot hirdetett a Föld napja alkalmából Párkány önkormányzata.
Gulyás Zsuzsanna

2018. február 5. 10:45

párkány pályázat
A kupakgyűjtési akció bevételét 2013-ban és 2014-ben is Jakubík Tamáska kapta  - Képarchívum

A PET-kupakok gyűjtését a szabadidőközpont és a közterület-fenntartó vállalat szervezi. A kupakokért kapott pénzt beteg gyerekek és családjuk támogatására fordítják. Arról, hogy idén kinek ajánlják fel az összeget, még nem született döntés. Akik szeretnék támogatni a kezdeményezést, azok a PET-üvegek kupakjait az óvodákban, az alap-, közép- és művészeti alapiskolákban, a könyvtárban, a városi művelődési központban, a Danubius moziban, a városi sportegyesületnél, a nyugdíjasklubban, a turisztikai információs irodában, a gondozóházban, a templomnál, a KSOH-nál, az Enerbyt, illetve a Vadas Kft.-nél kialakított gyűjtőhelyen adhatják le.

2012-ben az egész ország összefogott az ipolyszalkai Jakubík Tamáskáért, aki koraszülöttként, 960 grammal jött a világra. Három hónapot töltött inkubátorban, miközben kétszer leállt a szíve. A második szívleállásnál agyvérzést kapott, az oxigénhiány miatt testének bal oldala megbénult. A fejlesztő foglalkozásoknak és a tornának köszönhetően megtanult ülni, de önállóan mozogni nem képes. A kisfiú szülei kupakgyűjtési akciót hirdettek, amelynek bevételéből járókeretet vettek volna. Az országos összefogásnak és a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően a járókeret mellett speciális tolószéket is kapott Tamáska. 2013-ban és 2014-ben a párkányi szabadidőközpont is neki ajánlotta fel a kupakgyűjtés bevételét.

A Föld napja alkalmából a város fotópályázatot is hirdetett. Az Élet Párkányban és szűkebb vidékén címmel meghirdetett versenyre A4-es formátumban kinyomtatott vagy minimum 2 MB nagyságú, 1600 x 1200 pixel felbontású digitális képekkel lehet nevezni. Pályázni az Élet Párkányban és szűkebb vidékén (fekete-fehér, illetve színes), Duna – a folyó, amely összeköt (fekete-fehér, illetve színes) kategóriában lehet. A pályamunkákat a városi hivatal Vámházköz 2. szám alatti irodájába kell eljuttatni április 3-ig.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: két új fertőzöttet találtak tegnap Szlovákiában

Boris Kollár

Mégis lesz bizalmi szavazás Kollár ügyében, valószínűleg ő maga tesz rá javaslatot

A RegioJet bővítené a Pozsony és Komárom közötti járatokat

RegioJet: leállhat a vonatforgalom a Komárom–Pozsony vonalon

koronavírus

Ez a COVID-19-vizsgálat leggyakoribb oka Szlovákiában

kína koronavírus

Koronavírus - A világban mintegy 11,6 millió a fertőzöttek száma, a gyógyultaké meghaladta a 6,2 milliót

koronavírus koncert

Mától új szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.