Régió

Idén is kinyitnak a parkok és a kertek - várják a jelentkezőket

Pozsony | Június 1-én és 2-án már tizenegyedszer rendezik meg a Nyitott kertek és parkok hétvégéjét. Április közepéig lehet regisztrálni a rendezvényre.
Bartalos Éva

2019. március 16. 10:00

Június első hétvégéjén olyan parkok is kinyitnak, ahova máskor nem mehetnek be a látogatók. Az orosz nagykövetség udvarát is megnyitották 

“A program célja, hogy újszerű és attraktív módon mutassuk be a tájépítészeti emlékhelyeket és ezáltal bevonjuk az embereket a felújításba és az értékvédelembe” - írták a szervezők a rendezvény honlapján. Olyan parkokat és kerteket nyitnának meg a nyilvánosság előtt, amelyek valamilyen szempontból egyedülállóak, történelmi jelentőségük, különleges építészeti jellegük van, ahol értékes fákat, vagy környezetbarát megoldásokat láthat a közönség. Nemcsak parkokkal, hanem más zöldterületekkel, gyümölcsösökkel, terekkel, történelmi temetőkkel, arborétumokkal is bővítenék az idei programot. A nevezés legfőbb feltétele, hogy a terület tulajdonosa beleegyezését adja, hogy június első hétvégéjén kinyissák a területet a nagyközönség számára. Az érdeklődők a vozp.sk honlapon bővebb információt olvashatnak a rendezvénytől.

Tavaly Pozsonyban 23 parkot és kertet nyitottak ki a látogatók előtt és országszerte népszerű volt a program.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?