Régió
A munkát 2019. március 29-ig kell befejezni   - Képarchívum

Ideiglenes útvonalon közlekednek a buszok Párkányban

Gulyás Zsuzsanna

2018. április 26. 19:33

Párkány | A Nánai út körforgalmának építése miatt hétfőtől ideiglenes útvonalon közlekednek az autóbuszok. A változás több helyközi és néhány helyi járatot is érint.

A Nána, Kéménd, Zselíz és Léva irányába közlekedő és onnan érkező helyközi autóbuszok ideiglenesen a Párkány, autóbusz-megálló–Szent Imre tér (ellenirányban a Tűzoltó utca)–Sobieski utca–Garamkövesdi út–Bekötő út–I/76-os főút útvonalon közlekednek. Nem szolgálják ki a Kaszárnya, a Nánai út, a Fő utcai posta és a Bocskai utcai megállót. A 404444-es számú vonal 11-es számú, Párkány–Muzsla–Bátorkeszi útvonalon közlekedő járata 14.15-kor a Bocskai utcai megálló helyett a Fő utca 55-ös házszám alatti ideiglenes megállóban áll meg. A 404445-ös számú vonal 15-ös számú, Párkány–Kicsind–Kisgyarmat útvonalon közlekedő 13.47-kor induló járata a Fő utcai posta megálló helyett a Bocskai utca megállóból indul.
 

2018. április 26. 18:24

Három első osztály nyílik Párkányban

A helyi autóbuszok hétfőtől a Zrínyi utca–Bocskai utca–Fő utca útvonalon közlekednek. Az 1-es és a 3-as számú helyi autóbusz érintett járatai a Fő utcán nem a postánál, hanem az 55-ös házszám alatt állnak meg. A 2-es és a 3-as számú helyi autóbusz érintett járatai kiszolgálják a Bocskai utcai megállót is.

A rendkívül rossz állapotú és balesetveszélyes Nánai út felújításáról szóló megállapodást – több évig tartó huzavona után – a Szlovák Útkezelő Vállalat és a Cesty Nitra részvénytársaság 2017. december 20-án írta alá. A szerződés értelmében az építést 2019. március 29-én kell befejezniük. Az felújítás idején Párkányban többször forgalomkorlátozásokkal és útlezárással is kell számolni, amiért az autósok türelmét és megértését kérik.

Önnek ajánljuk